Bitcoin verpulvert jaarrecords, ben je nog op tijd om in te stappen? – BTC Nieuws

In alle drukte rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen tikte bitcoin deze week bijna 16.000 greenback (13.471 euro) aan. Interessanter nog, volgens Google Traits is zelfs met deze prijsbeweging nog geen sprake van een echte bitcoin hype. Hoe komt dat?

Interesse in bitcoin is nog steeds laag

Hoewel bitcoin deze week alle jaarrecords verbreekt, is de wereldwijde interesse naar bitcoin nog niet op gang gekomen. Dat zie je hieronder op de grafiek van Google Traits.

Deze grafiek meet de interesse naar bitcoin af met een indexcijfer, van zero tot 100. De absolute piek in interesse was in de week van 17 december tot 23 december 2017. Op dat second had iedereen het over bitcoin, van je collega’s tot aan de kapper op de hoek.

Van die interesse is nu nog maar weinig over. Op dit second is het indexcijfer 13, wat betekent dat de interesse 13 procent is van wat het eind 2017 is geweest.

Maar hoe kan dat, terwijl de koers zo hoog staat?

Nog geen absoluut file

Het gaat goed met de bitcoin koers, maar het absolute file (de all-time excessive) is nog niet gehaald. Zolang de all-time excessive nog niet is behaald zal er weinig media-aandacht zijn voor bitcoin. Jij als crypto-liefhebber leest erover op nieuwswebsites zoals deze, maar op het NOS-journaal of RTL Nieuws hoor je nauwelijks over bitcoin.

En eigenlijk is dat juist het perfecte second om in te stappen.

Het slimme geld is jou voor

Dit jaar zijn het vooral de institutionele partijen die ladingen bitcoin kopen. Zij zien in bitcoin een manier om hun waarde huge te houden.

Geld zoals de euro of de greenback kan namelijk onbeperkt bijgedrukt worden, terwijl het aantal bitcoins gelimiteerd is. Daarnaast kan jouw bitcoins versturen naar iedereen ter wereld, zonder censuur en met minimale transactiekosten. Deze eigenschappen maken bitcoin zo waardevol.

Terug naar die bedrijven. In september kocht beursgenoteerd bedrijf MicroStrategy 425 miljoen greenback aan bitcoin, verdeeld over twee aankopen. De waarde vandaag de dag? 573 miljoen greenback, een stijging van ruim 112 miljoen greenback.

Twitter-CEO Jack Dorsey staat al jaren bekend als een fan en evangelist van bitcoin. Start oktober voegde hij daad bij woord en kocht hij met zijn bedrijf Sq. 50 miljoen greenback aan bitcoin. Dorsey liet in 2019 overigens weten op persoonlijke titel elke week 10.000 greenback aan bitcoin te kopen.

De absolute winnaar blijft Grayscale. Dat is een investeringsfonds voor institutionele partijen, denk aan vermogensbeheerders en verzekeraars. Investeerders die in dit fonds beleggen hebben enorm veel vertrouwen in bitcoin. Op dit second heeft Grayscale ruim 7 miljard greenback aan bitcoin in beheer, wat garant staat voor meer dan 2 procent van alle bitcoins in omloop.

In totaal hebben grote bedrijven gezamenlijk 811 duizend bitcoins in bezit, bijna four procent van alle bitcoins. Dat is ongelofelijk veel, zeker als je bedenkt dat er naar schatting miljoenen cash zijn verloren door verlies van wachtwoorden en personal keys.

Krap aanbod + stijgende vraag = ?

Institutionele partijen kopen in rap tempo bitcoin, terwijl het aanbod dus beperkt is. Tel daar ook maar bij op dat er dit jaar per tien minuten minder nieuwe bitcoins de markt instromen.

Door alle tumultueuze ontwikkelingen zou je het misschien bijna vergeten zijn, maar in mei dit jaar vond de bitcoin block halving plaats. Tijdens de bitcoin block halving wordt de beloning voor bitcoin miners gehalveerd. Deze beloning is tegelijkertijd de instroom van nieuwe bitcoins.

Vóór mei 2020 kwamen er 12,5 nieuwe bitcoins vrij per tien minuten. Nu zijn dat er nog slechts 6,25. Dat het aanbod van nieuwe munten beperkter wordt, geeft nog meer brandstof voor de weg omhoog.

Je bent nog op tijd

Maar het goede nieuws is dat je nog op tijd bent. Lukt het bitcoin om de all-time excessive te doorbreken, dan liggen er nog veel hogere koersen in het verschiet. Zo verwacht Dan Morehead, analist bij Pantera Capital, dat bitcoin de potentie heeft om naar 115.00 greenback te stijgen.

Kwantitatief analist PlanB doet daar nog een schep bovenop. Op foundation van zijn bitcoin inventory-to-move cross asset mannequin verwacht hij dat de bitcoin koers naar 288.000 greenback kan gaan, omgerekend 243.216 euro.

Kortom, als jij ook de verwachting hebt dat bitcoin het in zich heeft om information te breken, dan ben jij nog op tijd. Tegenwoordig is het steeds makkelijker om bitcoin te kopen, je hebt er geen technische kennis voor nodig. Met de app BLOX investeer je bijvoorbeeld in bitcoin en andere munten zonder een pockets. Wel zo handig!

About Tom Greenly

Check Also

Financial Analysts Expect US Dollar to Soften Further, 2021 Could Be the Greenback’s ‘Worst Year Ever’

Properly earlier than the coronavirus pandemic, international economists anticipated a grim-looking American financial system and …

Analyst: XRP Likely to Explode to $0.75 as Market-Wide Momentum Returns

XRP has been going through some intense turbulence all through the previous few weeks, however …

bbw sex