Dit patroon brengt Bitcoin mogelijk naar 15.000 dollar – BTC Nieuws

Bitcoin volgen is weer ouderwets spannend! De waarde beweegt flink op en neer deze week, is er wel een pijl op te trekken? In deze analyse kijken we naar de komende dagen, en leggen we uit waarom bitcoin mogelijk naar 15.000 dollar (12.851 euro) gaat.

Bitcoin in een stijgend kanaal

Ondanks de daling bevindt de bitcoin koers zich nog steeds in een stijgend kanaal, tussen twee oplopende trendlijnen in. Dat zie je hieronder op de uurgrafiek. Blijft bitcoin ondersteuning vinden op de onderste trendlijn? Dan is de stijgende development nog steeds intact. 

Indicator wijst op stijging

We zoomen nu wat uit, je kijkt nu naar de vier uurs-grafiek. Onder de bitcoin koers zie je de Relative Energy Index (RSI), een indicator die het momentum van de koers laat zien. Op dit second zien we een verborgen divergentie, en dat kan positief uitpakken.

Wat betekent dit? De bodems van de koers worden hoger, dat zie je aan de stijgende trendlijnen. Tegelijkertijd maakt de RSI juist lagere dalen, te zien aan de dalende trendlijnen. In de meeste gevallen is dit een indicator dat de koers gaat stijgen. Dat zag je ook in start oktober, hyperlinks op de grafiek.

Wat verwachten we van bitcoin?

Het stijgend kanaal dat we in het start van de analyse zagen biedt op dit second ondersteuning. Maar dat kan snel veranderen. Wat verwachten we van de komende dagen? We beschrijven twee state of affairs’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Gisteren vond bitcoin weerstand op 13.500 dollar, de groene lijn op de grafiek. Dit kan opnieuw een horde worden.

Lukt het om deze weerstand te breken, dan kan bitcoin doorgroeien naar de bovenkant van het kanaal, op ongeveer 13.800 dollar (11.824 euro).

Bearish
Maar wat als bitcoin onder de trendlijn breekt? Dan vormt 12.700 dollar (10.880 euro) waarschijnlijk de eerste ondersteuning, de bovenste rode lijn op de grafiek.

Daaronder vinden we de volgende ondersteuning pas op 11.538 dollar (9.883 euro), de onderste rode lijn op de grafiek.

About Tom Greenly

Check Also

The Hottest Debate on Wall Street Is Buying Bitcoin Over Gold

(Bloomberg) — Bitcoin has shot to a document simply as billions of institutional have fled …

Bitcoin prijsanalyse 30 november 2020 – Newsbit.nl

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze crypto analist de BTC grafieken en vertelt …

bbw sex