Bitcoin stijgt met ruim 13 procent, ligt 13.800 dollar in het verschiet? Een analyse – BTC Nieuws

Wat een week voor bitcoin. Zeven dagen geleden werd de munt verhandeld voor een prijs internet onder de 9.700 euro (11.370 dollar) en nu is de waarde gestegen naar 11.000 euro (13.000 dollar). Een stijging van ruim 13%. Heerlijk. Maar komt dat door fundamenteel nieuws zoals de aankondiging van PayPal? Of zijn er ook technische indicatoren die een stijging voorspelden?

In deze koersanalyse kijken we naar wat de bitcoin koers de komende tijd gaat doen.

Bitcoin neemt afstand van traditionele markten

De koers van bitcoin correleert sinds juni min of meer met de goud- en aandelenmarkt. Dat zie je in de grafiek hieronder. Bitcoin is de blauwe lijn, aandelen in het zwart en goud is uhm goud. Vanaf midden oktober begon bitcoin zijn eigen weg te zoeken. En die weg is naar boven ingeslagen.

Anders dan in augustus

Op 16 augustus van dit jaar was bitcoin ook heel even meer waard dan 12.000 dollar. Daarna zakte de koers snel in elkaar, zoals je hieronder kan zien. Dat state of affairs kan zich herhalen, maar de kans is wel klein. Er is namelijk een belangrijk verschil merkbaar.

De onderste rode, halve cirkel laat zien dat er veel geld gepompt werd in derivatencontracten op BitMEX. Dat betekent dat er veel handelaren met veel geld in need of lengthy gingen. Het open laten staan van een long- of een shortpositie is niet free of charge. Elke eight uur berekent BitMEX rente op de posities. Soms moet iemand met een lengthy rente betalen aan een quick, in dat geval is er sprake van positieve rente. Betaalt een quick rente aan een lengthy, dan is er een negatieve rente. BitMEX berekent deze rente om de bitcoinprijs op BitMEX in lijn te houden met de bitcoinprijs op andere platformen.

Op dit second komt de funding niet eens in de buurt van wat er in augustus speelde. Dat kan door verschillende redenen komen. De eerste is dat er minder gokkers op de markt zijn, de posities worden minder lang open gehouden waardoor er minder rente betaald hoeft te worden. Maar een tweede belangrijke, en dit is een nuance, is dat BitMEX minder populair is geworden door fundamenteel nieuws. De CEO is namelijk aangeklaagd door de financiële autoriteiten van de Verenigde Staten. Hierdoor is de knowledge wellicht niet helemaal zuiver.

Stijging komt niet door PayPal, maar door genoeg geld

Beetje loos, maar elke stijging komt doordat er meer geld in een asset gepompt wordt. Al een paar jaar gaat een theorie rond dat er een correlatie is tussen het aantal nieuwe tethers (cryptodollars) en een stijging of daling van de bitcoin koers. Vlak voor het nieuws van PayPal bekend werd, kwamen er ook veel nieuwe tethers bij. Dat laat CyrptoHamster ook zien op Tradingview.

tether bitcoin

De rode lijn is de toename van het aantal tethers. In september steeg dit aantal enorm arduous, maar in eerste instantie daalde de bitcoin koers. Volgens de theorie van CryptoHamster kon bitcoin met zoveel nieuw geld alleen maar stijgen. De al aanwezige tethers werden simpelweg gekanaliseerd richting bitcoin.

2018 herleeft deze maand en week

Als oktober vandaag zou eindigen tegen de huidige koers, dan zou dat de hoogste maandafsluiting zijn sinds januari 2018. Dat bleek voor bitcoin toen de weg naar omlaag te zijn, terwijl we nu juist de weg omhoog hebben gevonden.

Hoe herken je een week- of maandafsluiting? In het geval van een groene kaars kijk je naar de bovenkant van de dikke streep, de physique. Bij een rode kaars kijk je naar de onderkant van de physique.

Maar de maand duurt nog iets langer dan een week. Het is dus beter om nu naar de weekafsluiting te kijken. Een weekafsluiting boven 13.000 dollar is sinds de tweede week van januari 2018 niet meer gebeurd.

bitcoin week

Onze verwachting van bitcoin

Het hoogste niveau van 2020 hebben we al in de pocket! Kan de koers nog verder stijgen? Zoals altijd schetsen we twee state of affairs’s, zo ben je op alles voorbereid. In de weergave hieronder de bitcoin koers sinds 2018. Een belangrijk opwaarts kanaal is sinds de coronacrash van maart nog steeds intact.

Bullish – positief state of affairs

De groene lijn hierboven ligt op ongeveer 13.800 dollar. Dit is de prime van 2019, maar ook de month-to-month shut van december 2017 en januari 2018. Erg belangrijk niveau dus! Als bitcoin die groene lijn kan veranderen van een resistance in een assist, dan wordt het langzaamaan tijd om na te denken over welke kleur Lamborghini het mooist is.

Bearish – negatief state of affairs

De rode lijn is het bearish state of affairs, zo rond 12.000 dollar. Sinds de zomer lukte het bitcoin niet om hier doorheen te breken. Maar nu bitcoin dit heeft overwonnen, is die lijn voor nu een supportlijn geworden.

About Tom Greenly

Check Also

3 key ways 2021’s Bitcoin bull run may differ from 2017’s

After a reasonably prolonged wait, Bitcoin worth is lastly again to the identical worth vary …

Bitcoin miners verdienden in november meer dan half miljard dollar – BTC Nieuws

November was niet alleen een goede maand voor bitcoin investeerders en merchants. Ook miners profiteerden …

bbw sex