Alle bitcoins van waarde zijn weerloos – BNR Nieuws

Bitcoin zit alweer een week of twee in de elevate, en dan gaan crypto-analisten voorspellingen doen. Ze verwachten altijd een koers die een veelvoud is van de huidige – in tijden als deze dan, als de tendens naar boven is – en ze zitten er bijna altijd naast. Er zijn leuke patronen in te herkennen.

Alle bitcoins van waarde zijn weerloos

BNR

Maar laten we eerst even naar die voorspellingen van deze week kijken. Nicolas Merten, een populaire crypto-YouTuber met zeker 350.000 abonnees, voorspelt een Bitcoin van 30.000 greenback voor eind volgend jaar. Maar de ondernemer Anthony Pompliano, investeerder en podcaster, denkt eerder aan 225.000 greenback. En Raoul Pal van RealVision, een ander financieel YouTube-kanaal voorspelt zelfs een waarde van 1 miljoen greenback in 2025 – maar dat is wel wat aan de excessive kant.

Luidruchtig

Heel vaak mikken deze voorspellingen te hoog. In 2018, het jaar dat Bitcoin instortte en de pattern echt omlaag was, bleven de voorspellingen ver boven de realiteit: de laagst gedocumenteerde e voorspelling bedroeg 15.000 greenback, het werd three.000 greenback. Ja, een lager bedrag wérd wel voorspeld, maar zulke realistische geesten zijn vrij zeldzaam en ook niet zo luidruchtig als de fanboys. Als je kijkt naar de voorspellingen voor eind 2019, dan was 10.000 de laagste en 40.000 de hoogste. Het werd 6.000 greenback.

Luister terug | Crypto Replace | Cryptocruisen voor de Panamese kust

John McAfee steekt met zijn voorspelling met kop en schouders boven de relaxation uit. Hij vecht nog steeds in een Spaanse gevangenis tegen uitlevering naar de VS, wegens belastingontduiking. Hij voorspelde halverwege 2018 een Bitcoin van een miljoen, voor het eind van dit jaar. Maar toen hij begreep dat hij ongelijk ging krijgen, heeft hij zelf maar gezegd dat het een grapje was.

Kennis van zaken

12.000 greenback, de voorspelling van Mike Novogratz, een bekende bitcoiner, hebben we al eens bereikt. Maar op enige kennis van zaken was deze vroegere hedge fund-supervisor tot nu toe niet te betrappen: hij voorspelde voor eind vorig jaar een Bitcoin van 40.000.

Lees ook | Crypto for Congress komt met douceurtje

Anthony Pompliano, die 225.000 voorspelt voor volgend jaar, voorspelde een Bitcoin van 50.000 voor eind 2018, dat werd dus three.000. En Raoul Pal is ook interessant: hij voorspelt nu een Bitcoin van 1 miljoen greenback voor 2025. Naarmate een datum dichterbij komt dalen de voorspellingen van deze glazenbolkijkers. Het omgekeerde zie je bijna nooit.

$30.000 eind 2021: https://www.crypto-information-flash.com/analyst-bitcoin-bull-run-will-catapult-btc-to-30000/

$225.000 eind 2021: https://www.crypto-information-flash.com/analyst-bitcoin-value-rises-to-225000-by-the-finish-of-2021/

$1M in 2025: https://cointelegraph.com/information/monumental-wall-of-cash-will-ship-bitcoin-to-1m-in-2025-raoul-pal

Wat zit er deze week in de Cryptocast?

Makkelijk: Robert Reinder Nederhoed, van wisselkantoor BitMyMoney maar ook bedenker van Blandlord waarin een groep beleggers samen onroerend goed heeft gekocht, gedeeld eigendom, vastgelegd op de blockchain met automatische verdeling van huuropbrengsten. Een van de weinige blockchain-projecten die echt werken in het wild en succesvol zijn. Maar het magazine niet groeien en Robert Reinder gaat uitleggen waarom. Morgen eind van de middag kun je checken of dat uitkomt.

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister reside woensdagochtend rond eight:50 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt through bnr.nl/podcast/cryptocast/, Apple Podcast of Spotify.

About Tom Greenly

Check Also

First Mover: Ether Eyed as Value Play With Bitcoin Pressing $20K

Bitcoin was rising again towards the all-time excessive value of $19,920 notched earlier this week.  …

Peter Schiff Lays Into Grayscale and CNBC, Claims Conspiracy to Pump BTC Value

Euro Pacific Capital CEO Peter Schiff is now coaching his weapons on Grayscale Belief’s GBTC …

bbw sex