Opname van bitcoin en cryptocurrency stilgelegd bij beurs OKEx – BTC Nieuws

De Chinese language crypto-beurs OKEx heeft vandaag aangekondigd dat gebruikers momenteel geen bitcoin en andere cryptocurrency’s van de beurs kunnen opnemen. Blijkbaar omdat de politie in gesprek is met de houders van de keys, aldus een verklaring. Hoewel het bedrijf geregistreerd is in Malta, bedienen ze voornamelijk Chinese language particuliere beleggers.

Niet je sleutels

In de verklaring valt te lezen:

‘Een van onze non-public key-houders werkt momenteel samen met een bureau voor openbare veiligheid aan een onderzoek. We hebben geen contact meer met de betrokken non-public sleutelhouder. Als zodanig kon de bijbehorende autorisatie niet worden voltooid.’

‘Om in het beste belang van klanten te handelen en een uitzonderlijke langdurige klantenservice te leveren, hebben we besloten om opnames van digitale activa / cryptocurrency’s op te schorten vanaf 16 oktober 2020 om 06:00 uur (Nederlandse tijd). We verzekeren dat OKEx’s andere functies normaal en stabiel blijven en de veiligheid van uw activa bij OKEx wordt niet aangetast.’

Gerucht over witwassen

De informatie die door het platform wordt vrijgegeven, geeft niet aan in opdracht van welk land het huidige onderzoek wordt uitgevoerd. Sommige analisten zijn van mening dat de situatie verband kan houden met witwaskwesties. OKEx ontving eerder 500.00zero yuan (63.630 euro) van een fraudegroep die door de politie werd opgejaagd.

De over-the-counter dienst (OTC) van de beurs lijkt ook te zijn gesloten. Hiermee kunnen vermogende klanten direct orders bij verkopers plaatsen, zonder gebruik te maken van de infrastructuur van de beurs. Het is opvallend dat ook deze dienst is gesloten, zeker omdat China de laatste tijd arduous optreedt tegen OTC-desks.

Paniek op Chinese language sociale media

Het nieuws veroorzaakte paniek op WeChat, Weibo en op de Chinese language sociale media, waar geruchten de ronde deden over onregelmatigheden op de beurs. Het is dan ook geen kleine speler, het handelsvolume bedraagt 6 miljard euro. Ook moet de beurs alleen Bitmex voor zich dulden als het gaat om derivatenhandel met cryptocurrency.

‘U kunt er zeker van zijn dat het bedrijf, en de werking van het bedrijf niet worden beïnvloed. Het is een persoonlijke kwestie van de non-public key houder, en daarom hebben we de opnames opgeschort’, zei de CEO van het bedrijf, Jay Hao, op Weibo.

De bitcoin koers daalde aanvankelijk meer dan 2,5% op het nieuws. De token van OKEx’s zelf is OKB, en die daalde met 15%.

About Tom Greenly

Check Also

Chainlink Rejected At Key Mathematical Level, But Geometry Points To Upside

Chainlink is the most effective performing crypto asset of the highest ten cryptocurrencies by market …

$250 Trillion in Assets Looking for Ideal Store of Value: A Bull Case for Bitcoin

The CEO of Nasdaq-listed billion-dollar firm Microstrategy has made a robust bull case for bitcoin. …

bbw sex