Institutionele partijen en gebrek aan whales op cryptocurrency exchanges stuwen Bitcoin omhoog – BTC Nieuws

Gisteren kwam in het nieuws dat NYDIG, een dochterbedrijf van fondsenbeheerder Stone Ridge, 115 miljoen greenback aan bitcoin in beheer heeft. Dit komt na het nieuws dat Sq. en Microstrategy miljoenen aan bitcoin hebben gekocht. In totaal hebben grote bedrijven wereldwijd nu ongeveer 600.000 bitcoin in bezit, vandaag voor een waarde van meer dan 6 miljard greenback. Veel vraag en gelimiteerd aanbod, wat doet dit met de koers? Op lange termijn veel, maar wij kijken in deze analyse naar de komende dagen.

Weerstand op 11.700 greenback

Je kijkt hieronder naar de vier uurs-grafiek. Voorlopig is er nog weinig veranderd ten op zichte van gisteren. Bitcoin vond eergisteren weerstand op 11.730 greenback (9.992 euro), de groene lijn op de grafiek. En op dit second heeft bitcoin moeite met 11.500 greenback (9.796 euro), de oranje lijn.

Hoe komt het dat bitcoin weer iets is gedaald? Ten eerste is het niet vreemd dat de koers even moet afkoelen na een stijging van meer dan duizend greenback. Waarschijnlijk nemen veel investeerders hun winst op deze prijs.

Daarnaast is er nog steeds sprake van een omgekeerde relatie tussen bitcoin en de U.S. Greenback Index (DXY). De DXY geeft de relatieve sterkte van de greenback weer, afgewogen tegen een mandje belangrijke valuta zoals de euro en de yen.

Op de uurgrafiek hieronder zie je dat de DXY (rood) stijgt, en dat bitcon (blauw) in die periode is gedaald.

Toch hoeft deze pattern niet lang door te zetten. In onze analyse van gisteren las je waarom de DXY op lange termijn juist kan gaan dalen. En dat is dus juist positief voor de koers van bitcoin.

Bitcoin maakt geen diepe correctie

Volgens Ki Younger Ju, CEO van blockchain information-analysebureau CryptoQuant, gaat de koers van bitcoin niet zakken. Dat komt omdat er relatief weinig bitcoins naar beurzen worden verzonden. Ki Younger Ju kijkt hiervoor naar het gemiddelde aantal bitcoin dat wordt verstuurd naar een pockets van een trade. Als dat gemiddelde boven 2 bitcoin komt, dan moeten de alarmbellen volgens hem afgaan. In dat geval zijn er whales actief die hun bitcoin willen verkopen. Whales zijn investeerders met grote hoeveelheden bitcoin, zij kunnen veel invloed uitoefenen op de koers. Whales verstuurden bijvoorbeeld op 9 maart hun cash naar exchanges, nog voor de grote coronacrash.

Onze verwachting van bitcoin

Terug naar de komende dagen, need wat verwachten we van bitcoin? Eigenlijk verandert er niet veel ten opzichte van gisteren. We beschrijven twee state of affairs’s: bullish (positief) en bearish (negatief). Je kijkt hieronder opnieuw naar de vier uurs-grafiek.

Bullish
Weet bitcoin de barrière van 11.500 greenback (9.795 euro) te doorbreken, de oranje lijn op de grafiek? Dan kan de koers opnieuw de weerstand van 11.730 greenback (9.991 euro) opzoeken. Dat is de groene lijn.

Bearish
Maar daalt de prijs verder, dan kan bitcoin opnieuw ondersteuning vinden op 11.180 greenback (9.521 euro), de rode lijn op de grafiek.

About Tom Greenly

Check Also

Filecoin Founder Accuses Justin Sun of Spreading Lies About FIL Tokens as Fresh Dumping Allegations Emerge

Juan Benet, a founder at Filecoin, is attacking Justin Sun for spreading utterly false accusations …

Chainlink Could Follow Bitcoin and Go Parabolic if It Breaks One Key Level

Chainlink and different altcoins have been severely underperforming Bitcoin all through the previous few days, …

bbw sex