Bitcoin in turbulente tijden; creëer rust! » Crypto Insiders – Crypto Insiders

Momenteel raast alles in waanzinnig hoog tempo aan ons voorbij. Dagen lijken slechts enkele uren te duren en weken schieten voorbij. Op dit second is het bijna onmogelijk om al het nieuws bij te houden. De vraag is: Moet je dat ook wel willen?

In mijn beleving is het beter om verder vooruit te kijken en rust te creëren. Meegaan in die ratrace gaat hoogstwaarschijnlijk niets meer opleveren dan stress en ellende. Als je in de markt voor crypto handelt op het ‘nieuws’, dan heb je een beroerde week gehad. We hebben natuurlijk de aanval op BitMEX vanuit de Amerikaanse overheidsinstanties. Daarnaast lijkt zelfs president Trump direct invloed te hebben op de prijs van bitcoin. Waarmee vraag jij je nu af? Met een reeks simpele tweets!

Zo stuurde de president van Amerika op enig second dat er voor de verkiezingen geen nieuwe stimulans-regeling komt, om hier enkele uren later op terug te komen. Niet alleen de aandelenmarkt reageerde hierop, ook bitcoin verschoot licht.

Tot zover het schommelende nieuws dat je wellicht zelf al had meegekregen. Interessant hieraan is dat bitcoin goed stand hield gedurende deze turbulente uren/dagen. Op dit second zitten we zelfs tegen het dak van de vary aan.

Tip: Bitvavo is op dit second het goedkoopst om bitcoin te kopen!

Afbeelding 1: four-uurs grafiek van de koers van bitcoin op cryptocurrency alternate Coinbase

Bullish view

Zoals hierboven is te zien bevinden we ons tegen de weerstand van de bovenste rode lijn. Dit is het dak van vary. Hier ligt een bijzondere lading weerstand. Zoals ik in de omgeving voor members al aangaf is dit cruciaal om te doorbreken voor de bulls en de weg vrij te maken richting de $11.400-11.600. Die zone trekt nog steeds aan als magneet.

Ook de hogere tijdframes zouden hiermee een volgende duw omhoog kunnen maken. Een nieuw punt om te hereiken zou rond de $11.500 zijn en dan is het kijken wat het quantity doet. Op dit second zou de help rond de $10.800 moeten liggen. Een spike omlaag kan, maar dieper weg zou niet zo fraai zijn.

Bearish view

Uiteraard zijn de bulls nog niet out of the woods dus er liggen nog een aantal gevaren op de loer.

bitcoin_BTC_in_turbulente_tijden_creeer_rust_afbeelding2Afbeelding 2: dagelijkse grafiek van de koers van bitcoin op cryptocurrency alternate Coinbase

Zoals hierboven goed te zien is zijn we gisteren door de 50 dagen shifting common (MA) gebroken op de dagelijkse grafiek. Het gaat hier om de blauwe lijn. Deze geeft het gemiddelde weer van de afgelopen 50 dagen; voor de bulls een belangrijk punt om te overwinnen maar vooral om erboven te blijven. Op het second van schrijven, deze vrijdagochtend, is deze lijn opnieuw getest en zover niet gebroken.

Dit alles zou op een groter plaatje natuurlijk een fakeout kunnen zijn; deze schijnbeweging doet vermoeden dat de koers omhoog breekt om vervolgens alsnog abrupt naar beneden te breken. Indien de koers vandaag verder omlaag komt en terug zou komen tot $10.600, dan zou dit het geval kunnen zijn. Dan is er sprake van een bearish retest. De 50 MA is getest, de bulls komen er niet doorheen en de koers daalt verder.

Uiteraard is dit pas achteraf te bepalen. Juist daarom zijn we vandaag begonnen met rust creëren. Zolang je een plan hebt dat verder kijkt dan de komende week/weken heb je minder final van ruis. Dit zorgt dan weer voor stabieler handelen en hopelijk betere winsten!

Technische analyse (TA) biedt hulp bij het bepalen van strategische punten. Zoals het punt waar we op dit second staan. Persoonlijk ben ik, zoals waarschijnlijk bekend, op de medium lange termijn niet tremendous bullish op bitcoin. Echter kan ik door behulp van TA nu toch een positie hebben met een duidelijke cease-loss.

Ik wil jullie heel veel rust en een goed weekend wensen. Wil jij nou meer weten van een strategie of TA? Meld je dan aan en phrase member. Dan spreek ik je daar!

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin off record highs, slumps 7% in volatile trade

© Reuters/DADO RUVIC FILE PHOTO: A illustration of digital foreign money Bitcoin is seen in …

ECB Chief Christine Lagarde Downplays Bitcoin’s Risks to Financial Stability, Troubled by Stablecoins

ECB President Christine Lagarde downplays any dangers bitcoin and different cryptocurrencies may pose to monetary …

bbw sex