Crypto for Congress komt met douceurtje – BNR Nieuws

Alle Amerikaanse Congresleden krijgen 50 greenback aan Bitcoin als een donatie voor hun campagnes. Een publiciteitsstuntje voor Bitcoin. Dat komt van een initiatief genaamd Crypto for Congress, dat Congresleden zover probeert te krijgen dat ze in elk geval kennismaken met crypto, om er dan een gefundeerde mening over te vormen, in plaats van het af te wijzen zonder er iets van te snappen.

Crypto for Congress komt met douceurtje

BNR

Behalve het geld, dat natuurlijk weinig voorstelt, biedt Crypto for Congress ook informatie en ondersteuning aan om ermee te leren omgaan. Crypto for Congress is bedacht door een belangenclub van cryptobedrijven, Congressional Blockchain Caucus. Bedrijven die daar lid van zijn, zijn onder andere Bitplay en Blockfi, die laatste hebben we internet toevallig in de Cryptocast gehad, dat is een bedrijf waar je rente krijgt op je bitcoins.

Al met al gaat het inderdaad om een heel bescheiden bedrag, 435 afgevaardigden plus 100 senatoren maal 50 greenback is 26.750 greenback of ongeveer 2,5 BTC. Als je je afvraagt waar die bitcoins dan precies vandaan zijn gekomen, een woordvoerder heeft gezegd dat die zijn gemined door twee van de accomplice in CBC, namelijk Core Scientific en Luxor. Het zijn dus verse bitcoins, die niet eerder zijn gebruikt.

Lees terug | Crypto Replace | Microstrategy zet nog een tandje bij

Een bekende cryptoporpagandist, John McAfee, is opgepakt in Spanje. Hij is de oprichter van het antivirusbedrijf McAfee, waar hij al lang niks meer mee te maken heeft. Ooit op spectaculaire wijze ontsnapt uit Belize, waar hij werd gezocht in verband met een moordzaak, niet als verdachte maar als ‘particular person of curiosity’. Sindsdien is hij actief op YouTube, met video’s vol drank en medicine en vrouwen. Ook actief in crypto, voorspelde ooit dat de bitcoin eind dit jaar een miljoen waard zou zijn en dat hij zijn eigen piemel op zou eten als dat niet zou gebeuren, twitterde reclameteksten over zeker zeven dubieuze cash, was twee keer onafhankelijk presidenskandidaat, vuurwapengek en libertariër, dus heeft het niet zo op de overheid. Dat kan dan kloppen need hij is gearresteerd op verdenking van het niet doen van belastingaangifte van 2014 tot 2018.

Luister terug | BNR Digitaal | Machine studying op microscopisch niveau

Hoe hij in Spanje is beland is niet helemaal duidelijk. Het laatste wat van hem werd vernomen was dat hij campagne voerde als presidentskandidaat vanaf een schip in internationale wateren, juist omdat de IRS, de Amerikaanse belastingdienst, hem zocht. Maar het gaat niet alleen om belastingzaken. Hij zou zeker 23 miljoen aan inkomsten niet hebben opgegeven, maar de SEC zoekt hem ook om de manier waarop hij aan dat geld is gekomen. Dat komt namelijk voor een groot deel uit het aanbevelen van ICO’s voor geld through Twitter, zonder er transparant over te zijn dat hij voor zijn positieve tweets werd betaald. En dat is illegaal. Voorlopig zit hij huge in Spanje, in afwachting van mogelijke uitlevering.

Wat zit er deze week in de Cryptocast?

Martijn Wismeijer van Common Bytes, een bedrijf in bitcoin-geldautomaten, waar je dus op straat bitcoins kunt kopen of inwisselen. Er staan er een aantal in Nederland, wereldwijd inmiddels meer dan 10.000 en volgens Wismeijer zelfs véél meer. En hij vertelt hoe je het greatest 1 miljoen euro aan Bitcoin wilt kopen.

‘Crypto for Congress’ initiative to send $50 of BTC to US Congress members

https://cointelegraph.com/information/sec-convey-john-mcafee-to-courtroom-over-ico-promotion

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister reside woensdagochtend rond eight:50 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt through bnr.nl/podcast/cryptocast/, Apple Podcast of Spotify.

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum Reaches Bedrock Support Against BTC as Sellers Run Out of Fuel

Ethereum is within the course of of attempting to reclaim its key $380 assist degree …

Yearn.finance Could Rally to $14,000 Following Sub-$10,000 Dip

Yearn.finance’s YFI token noticed a pointy capitulatory decline in a single day that induced it …

bbw sex