De 7 meest koopwaardige cryptomunten van 2020 – Beursduivel

Iedereen kent bitcoin, de digitale munt die ruim 10 jaar geleden in de markt werd gezet door de Japanner Satoshi Nakamoto. Bitcoin heeft sindsdien een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt met in 2017 een enorme stijging. Maar het is allang niet meer de enige cryptomunt in omloop. Er zijn er inmiddels duizenden.

Mark Reeth zette in een column voor U.S.Information de 7 meestbelovende en meest koopwaardige digitale munten op een rij.

1. Bitcoin

Onder het motto niks zo goed als het origineel zet Reeth bitcoin op één. Met ongeveer $200 miljard aan bitcoins in omloop is dit nog altijd verreweg de meest populaire en makkelijkst verhandelbare munt in het digitale spectrum.

Bitcoin heeft bovendien al heel wat turbulentie doorgemaakt en overwonnen. De belangrijkste was de val in 2018 nadat eind 2017 een hoogtepunt was aangetikt van boven de $20.000.

In 2018 viel de koers ver terug (tot $3234 eind dat jaar) om daarna weer sterk te herstellen. Dat bewijst dat bitcoin geen eendagsvlieg is. Momenteel ligt de koers redelijk stabiel rond de $10.000.

2. Bitcoin money

Op de tweede plaats komt bij Reeth een in 2017 ontwikkelde variant van bitcoin: bitcoin money. Dat is ontworpen toen bitcointransacties steeds trager en steeds duurder werden, vanwege de manier waarop de onderliggende blockchain is ingericht.

Een keten van grotere blokken (8MB in plaats van 1 MB) moet dat probleem verhelpen. Bitcoin money is nu nog relatief klein, maar door de schaalvoordelen is het groeipotentieel groot.

three. Litecoin

Litecoin is een vereenvoudigde vorm van bitcoin. Uitvinder Charlie Lee noemt het zelf een soort zilver, waar bitcoin goud is.

Het grote voordeel van litecoin is dat er geen zware computer systems nodig zijn om de litecoins te “minen” – het kan op een gewone PC. Boovendien worden transacties veel sneller afgerond dan bij bitcoin.

four. Ethereum

Een van de bestaansredenen voor cryptocurrencies is om geld te decentraliseren. Ethereum gaat nog een stap verder: dat decentraliseert het hele web. In plaats van by way of centrale servers praten losse computer systems met elkaar, gebruikmakend van een op de blockchain-technologie gebaseerd softwareplatform.

Het platform heet Ethereum, ether is de munteenheid die erop wordt uitgewisseld. Met een marktvolume van $40 miljard is ether na bitcoin de belangrijkste digitale munt.

5. Binance coin

Binance kan worden gezien als een zustje van ether. In het start werd binance ook verhandeld op het Ethereum-platform, maar sinds 2017 heeft deze munt zijn eigen handelsplatform: Binance DEX.

Op dat platform kan gehandeld worden in de binance-munt (BNB), maar ook kunnen er bijvoorbeeld bitcoins omgewisseled worden in ethers. Deze functie blijkt erg populair need Binance DEX is in vrij korte tijd uitgegroeid tot de belangrijkste beurs voor digitale munten.

Wie de transactiekosten betaalt in BNB krijgt korting – en daarmee is ook de voortdurende populariteit van de munt gegarandeerd.

6. Tron

Tron mikt heel gericht op het uitwisselen van content material: media, apps en video games. By way of de beurs “Tronix” kunnen mensen betalen – en ook betaald worden – voor bijvoorbeeld het streamen van video.

Het zou in de toekomst kunnen gaan fungeren als concurrent van bijvoorbeeld Netflix, hoewel nog niet iedereen overtuigd is van de legitimiteit van het geheel. Als belegging is het hooguit speculatief.

7. Chainlink

Chainlink kan worden gezien als aanvulling op het Ethereum-platform. Dat is gebaseerd op het sluiten van overeenkomsten tussen twee partijen, waarbij de transactie wordt vastgelegd op de blockchain. Het probleem is dat deze transacties alleen kunnen plaatsvinden op het platform zelf, maar er information uit de echte wereld bij betrokken zijn.

Daarvoor worden zogenoemde oracles ingezet. En Chainlink heeft een reputatiesysteem bedacht dat garandeert dat die information accuraat zijn. Zodra de information van een orakel zijn geverifieerd, wordt betaald met de digitale munteenheid hyperlink.

Chainlink speelt daarmee een belangrijke rol bij de betrouwbaarheid van Ethereum, en die van de decentrale economie.

Lees ook: ‘Cryptovaluta zijn geen veilige havens’

About Tom Greenly

Check Also

Kraken CEO: ‘Defi Scams’ Must Take Their Losses as Way to ‘Enlightenment’

Jesse Powell, chief government officer of the world’s fourth-largest crypto alternate Kraken, has criticized decentralized …

Bitcoin Price To Surge Further As NVT Valuation Hits All-Time High, Statistician Says

KEY POINTS Bitcoin’s community to worth transactions ratio (NVT) has reached an all-time excessive $14,000 …

bbw sex