Analyse: Trump en BitMEX halen Bitcoin omlaag, wat nu? – BTC Nieuws

Na een rustige week maakte bitcoin gisteren eindelijk een grote beweging. Maar niet de beweging waarop bitcoininvesteerders blij van worden. De cryptocurrency maakte een smak van ruim 500 greenback, tot een dieptepunt van 10.380 greenback (eight.854 euro). Wat is er aan de hand? En verandert dit iets aan onze verwachtingen van bitcoin?

BitMEX en Trump duwen bitcoin omlaag

Je kijkt hieronder naar de uurgrafiek van bitcoin. Gisteren brak bitcoin uit een driehoek, maar vond weerstand op 10.940 greenback (9.331 euro). Tot zover het technische facet, need daarna nam het nieuws de overhand.

Gisterenavond rond 17:30 uur Nederlandse tijd werd bekend dat de oprichters van bitcoin beurs BitMEX zijn gearresteerd op verdenking van witwassen. BitMEX is een grote speler in de bitcoin derivatenmarkt, je kan daar speculeren op de koers door middel van bitcoin futures. Het nieuws trof de cryptomarkt exhausting, zoals je op de grafiek hieronder ziet.

Vanmorgen internet voor zeven tweette president Donald Trump dat hij positief is getest voor COVID-19. Deze gebeurtenis valt samen met dalende koersen op de aandelenmarkt, maar ook de koers van bitcoin lijkt te reageren. De prijs zakte uiteindelijk tot een dieptepunt van 10.380 greenback (eight.854 euro).

Op korte termijn kans op herstel

De vraag is nu: was dit de bodem of komt er meer? Bij onverwacht nieuws kan de koers internet zoals gisteren verder dalen, maar kijken we weer naar de technische analyse, dan kan bitcoin vanaf hier weer stijgen.

Je kijkt hieronder naar dezelfde uurgrafiek, maar we hebben nu iets ingezoomd. De indicator onder de koersgrafiek is de Relative Power Index (RSI). Deze geeft het momentum weer van de koers. De bitcoin koers laat een lagere bodem zien, terwijl de RSI een hogere bodem maakt. Dit noem je divergentie, en deze vorm van divergentie is positief voor de koers.

Aan welke prijs moet je dan denken? Het zou een positief signaal zijn als bitcoin weet te breken met 10.667 greenback (9.098 euro), de blauwe lijn op de grafiek. Dit was eerder een ondersteuning, en lijkt nu een weerstand. De divergentie tussen de RSI en de bitcoin koers kan internet dat zetje geven om deze weerstand te doorbreken.

Op langere termijn nog steeds gevangen in een driehoek

Zoomen we uit naar de daggrafiek, dan beweegt de bitcoin koers zich nog steeds in de grote symmetrische driehoek die we in de afgelopen analyses hebben besproken.

Het koersdoel van zo’n driehoek is zo groot als de opening aan de linkerkant. In deze driehoek is die opening bijzonder groot, de bitcoin koers kan daarom bij het uitbreken een enorme beweging omhoog of omlaag maken. In dit geval kan bitcoin uiteindelijk stijgen naar ongeveer 14.450 greenback (12.331 euro) of dalen naar 7.000 greenback (5.973 euro).

Niet vergezocht

Zulke prijzen lijken vergezocht, maar vaak wordt het koersdoel van zo’n driehoek wel gehaald. Dat was na de uitbraak van de driehoek van mei tot en met juli ook het geval.

Je ziet dat het eerdere doel precies gehaald is, op een uitschieter na. Daarna heeft bitcoin de stijgende lijn niet door weten te zetten, en vormde de koers een nieuwe driehoek.

Wat verwachten we van bitcoin?

Je ziet het, de koers is afhankelijk van meerdere factoren. Technische analyse kan je handvaten geven om te zien waar de prijs heen kan gaan, maar groot nieuws kan ook flinke affect hebben op de bewegingen van bitcoin.

Maar wat verwachten we van de komende dagen? Je kijkt hieronder naar de vier uurs-grafiek. We beschrijven twee state of affairs’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Voor het bullish state of affairs is het belangrijk dat bitcoin ondersteuning vindt op 10.400 greenback (eight.871 euro). Dat is de oranje lijn, maar dit valt ook samen met de onderkant van de grote driehoek op de daggrafiek.

Stuitert de koers vanaf hier omhoog, dan kan bitcoin een nieuwe poging doen om de weerstand van 10.940 greenback (9.331 euro). Dat is de groene lijn op de grafiek hierboven.

Bearish
Maar wat als bitcoin door de oranje ondersteuning en de driehoek zakt? Dan komt 10.000 greenback (eight.529 euro) in beeld, de rode lijn op de grafiek.

Tienduizend greenback is een belangrijke psychologische grens voor veel investeerders. Al 67 dagen op rij sluit bitcoin de dag boven deze grens, dat is zelfs langer dan in de bull markt van 2017.

Zakt bitcoin ook door 10.000 greenback? Dan kan het koersdoel van de driehoek,7.000 greenback (5.973 euro), in beeld komen. Maar dat lijkt nu nog wat ver weg.

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum Reaches Bedrock Support Against BTC as Sellers Run Out of Fuel

Ethereum is within the course of of attempting to reclaim its key $380 assist degree …

Yearn.finance Could Rally to $14,000 Following Sub-$10,000 Dip

Yearn.finance’s YFI token noticed a pointy capitulatory decline in a single day that induced it …

bbw sex