Bitcoin topt al twee maanden vrij stabiel – BNR Nieuws

Bitcoin staat inmiddels een recordtijd boven de 10.000 greenback. Een aardige mijlpaal, need het vorige document was een periode van 62 dagen van start december 2017 tot eind januari 2018, op de high van de toenmalige bitcoinhausse.

BNR

Bitcoin topt al twee maanden vrij stabiel

Dat we dat nu hebben overtroffen, zegt wel iets. Het gaat om een periode van nu alweer 65 dagen dat de koers sloot boven de 10.000 – een doelbewuste formulering, anders is het niet waar. In september is de prijs van Bitcoin namelijk wel degelijk onder de 10.000 geweest. Dat is zelfs op zes dagen gebeurd. Alleen: aan het eind van de dag was de koers er dan web weer boven.

Bitcoin kent geen slotkoers, de handel gaat 24 uur per dag door. Daarom is het toeval dat dit uit de bus komt. Onduidelijk is welke grens precies is gehanteerd, mogelijk de Amerikaanse kantoortijd of Amerikaans middernacht, maar dat is willekeurig. Als je de slotkoers zou opmaken op middernacht in China, zou Bitcoin wellicht wél een paar keer onder de 10.000 zijn gesloten.

Hakken over de sloot

Als je een gemiddelde koers zou opmaken voor de 62 dagen van toen, zou er een waarden van rond de 13.000 greenback uitkomen, in de 65 dagen die we nu hebben geklokt is Bitcoin niet boven de 12.500 greenback geweest. Dus qua gemiddelde wint de vorige piekperiode. Maar als het om de stabiliteit gaat, zijn we nu beter af. Veel mensen vinden de volatiliteit van Bitcoin een bezwaar en die is nu een stuk minder dan toen. Dat hoeft niet zo te blijven, maar vooralsnog is dat zo, en daarmee zijn we nu dus in feite beter af.

Lees terug | Crypto Replace | Microstrategy zet nog een tandje bij

Het aantal mensen dat met bitcoin in aanraking komt, is de laatst twee jaar verdrievoudigd, komt uit een studie van de universiteit van Cambridge. Twee jaar geleden waren 35 miljoen mensen bezig met crypto – bijvoorbeeld doordat ze een bitcoin pockets hadden – nu is dat 101 miljoen. En de onderzoekers noteren dat hun werk door de strengere eisen voor identificatie makkelijker is geworden. Daardoor is het laatste cijfer zekerder dan het eerste.

Bear market

En dan gaat het nog om een periode dat het publieke vertrouwen in crypto’s wat minder was. De bear market van 2018 zit erin, en ook 2019 was een moeizaam jaar. Dat werkt met vertraging door. Zo groeide het aantal mensen dat in de cryptobusiness werkt in 2018 nog met 57 procent en in 2019 nog maar met 21 procent – percentages waar je in elke andere industrie mee kunt aankomen.

Luister terug | BNR Digitaal | Machine studying op microscopisch niveau

En nog een mooi getal: het aantal bedrijven dat helemaal niet doet aan identificatie van klanten, KYC, is teruggelopen van 48 procent naar 13 procent en dat is vrijwel allemaal buiten Europa en Noord-Amerika, need daar komt het al bijna niet meer voor. Maar, zeggen de onderzoekers, die 87 procent die wél KYC toepassen doen dat niet altijd op ál hun klanten, dus ook daar valt nog wel wat te winnen.

Wat zit er morgen in de Cryptocast?

Beleggen in onroerend goed by way of de blockchain, met Erwin van Keken van MPG Crowdfund, waar je je geld kunt uitlenen voor aankoop van vastgoed. Dat levert rente op, en dat wordt vastgelegd in een blockchain, onveranderlijk en transparant. Maar waarom lenen en rente, en niet gedeeld aankopen, zodat je ook van waardestijging profiteert? Dat hoor je morgen rond etenstijd in de Cryptocast.

Bitcoin koers ruim 63 dagen boven $10.000, een nieuw record

https://cryptonews.com/information/over-100m-folks-maintain-bitcoin-altcoins-globally-report-7810.htm

Over Crypto Replace

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister stay woensdagochtend rond eight:50 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt by way of bnr.nl/podcast/cryptocast/, Apple Podcast of Spotify.

About Tom Greenly

Check Also

Financial Analysts Expect US Dollar to Soften Further, 2021 Could Be the Greenback’s ‘Worst Year Ever’

Properly earlier than the coronavirus pandemic, international economists anticipated a grim-looking American financial system and …

Analyst: XRP Likely to Explode to $0.75 as Market-Wide Momentum Returns

XRP has been going through some intense turbulence all through the previous few weeks, however …

bbw sex