Inwoners Gelderland houden vertrouwen in bitcoin, ondanks coronavirus – Nieuws uit Berkelland

Door Redactie op 25-09-2020

BERKELLAND – De snelle uitbraak van het coronavirus had een flinke impression op de financiële markten. Aandelenkoersen daalden, en olie had zelfs even een negatieve prijs. Ook bitcoin ontkwam niet aan de malaise, de cryptocurrency daalde met ruim 50 procent. Maar inmiddels beweegt de bitcoin koers weer boven het niveau van voor de coronacrisis.

Je zou verwachten dat deze koersbewegingen het vertrouwen van investeerders aantast. Cryptobedrijf BTC Direct ondervroeg three.370 Nederlanders, waaronder inwoners uit Gederland. En wat bleek? Gelderlanders hebben meer vertrouwen in bitcoin dan de relaxation van Nederland.

Meer vertrouwen dan het landelijk gemiddelde
Het vertrouwen in bitcoin is ondanks de daling van de koers wat gestegen in Gelderland. Meer dan 33% van de inwoners uit Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo zeggen meer of veel meer vertrouwen te hebben in cryptocurrency. Slechts 22% geeft aan minder of veel minder vertrouwen te hebben.

Opmerkelijk, need in de relaxation van Nederland is het vertrouwen in bitcoin grotendeels gelijk gebleven. Misschien helpt het dat de koers van bitcoin zo snel is hersteld na de coronacrisis.

Bitcoin blijft populairste cryptocurrency
Op de vraag aan welke cryptomunt Gelderlanders de voorkeur geven, zijn de respondenten vrijwel unaniem. Bijna 70% van de ondervraagden zegt bitcoin boven andere cryptocurrency’s te verkiezen. Ethereum (39%) en Chainlink (35%) vulden de high drie aan. In deze categorie waren meerdere antwoorden mogelijk.

Investeerders zijn vooral mannen
Ten slotte valt op dat de meeste cryptocurrency investeerders man zijn (90%). Zowel mannen als vrouwen zien bitcoin als een investering voor de lange termijn. De cryptocurrency hoeft niet direct rendabel te zijn, maar kan ook op een termijn van een paar jaar winstgevend zijn. Dit wijkt niet af van het landelijk gemiddelde. Ook in de relaxation van Nederland zijn crypto-investeerders vooral mannen die in bitcoin beleggen voor de lange termijn.

About Tom Greenly

Check Also

Filecoin Founder Accuses Justin Sun of Spreading Lies About FIL Tokens as Fresh Dumping Allegations Emerge

Juan Benet, a founder at Filecoin, is attacking Justin Sun for spreading utterly false accusations …

Chainlink Could Follow Bitcoin and Go Parabolic if It Breaks One Key Level

Chainlink and different altcoins have been severely underperforming Bitcoin all through the previous few days, …

bbw sex