Een spaarrekening in bitcoins, met 6% rente – BNR Nieuws

Bij verschillende cryptobedrijven kun je je bitcoins in bewaring geven en er een vorstelijke rente op ontvangen. Een voorbeeld is het Amerikaanse Blockfi, waar de Nederlander René van Kesteren ‘Chief Danger Officer’ is. Zo hou je het uitzicht op waardegroei, terwijl er ook een renteopbrengst te verwachten valt.

Een spaarrekening in bitcoins, met 6% rente

(De geluidskwaliteit van deze aflevering is aan de matige kant, door het gebruik van Zoom als opnamemiddel. Onze excuses daarvoor.)

Een dergelijke bitcoin-renterekening verschilt van de DeFi-projecten die eerder in de Cryptocast zijn behandeld doordat een bedrijf dit aanbiedt. De rente kan worden aangeboden doordat er weer andere partijen zijn, vaak handelaren, die op korte termijn bitcoins nodig hebben voor hun transacties, waarop ze nog meer denken te kunnen verdienen.

Voor de spaarder zijn er risico’s, die Van Kesteren in deze Cryptocast uitlegt. Als Blockfi failliet gaat, ben je bijvoorbeeld je geld kwijt. Die kans is op korte termijn niet erg groot need het bedrijf heeft alleen dit jaar al tientallen miljoenen aan investeringsgeld binnengekregen.

DE CRYPTOCAST IS GENOMINEERD VOOR EEN DUTCH PODCAST AWARD. STEM OP ONS!

Gast:

René van Kesteren

Hyperlinks:

Blockfi

Video:

Workforce:

Herbert Blankesteijn, presentator BNR Digitaal

Madelon Vos, dealer en YouTuber

About Tom Greenly

Check Also

3iQ’s The Bitcoin Fund Offers Trading Denominated in Canadian Dollars

Class A Shares Quoted Below Ticker Image “QBTC” To Commerce on The Toronto Inventory Alternate …

Rare Batman NFT Digital Art Collection Sells for Record 540 Ether

A five-piece assortment of Batman digital artwork has bought for a mixed 540.86 ether, or …

bbw sex