Bitcoin kan naar 13.600 dollar, Lisk op cruciaal niveau – BTC Nieuws

Bitcoin maakte afgelopen maandag een snoekduik, maar de cryptocurrency beweegt nog steeds ruim boven 10.000 greenback (eight.551 euro). Kan bitcoin deze week weer stijgen? Ook kijken we naar de grafiek van Lisk, die vandaag is toegevoegd aan de crypto-app BLOX.

Head and shoulders zorgde voor daling

Eerst even een recap van de afgelopen weken. Je kijkt hieronder naar de daggrafiek van bitcoin, uitgedrukt in .

Achteraf is het makkelijk praten, maar in augustus vormde de bitcoin koers een head-and-shoulders formatie. Dat is een koersformatie die vaak leidt tot een daling. Die daling is zo groot als de afstand tussen de hoogste prime en de blauwe ondersteuning. In dit geval bevindt die ondersteuning zich op 11.100 greenback (9.503 euro).

Bitcoin kan naar hoogste punt van 2020

Maar dat was in het verleden. Wat nu positief kan zijn, is dat de prijs van bitcoin op de daggrafiek zich in een symmetrische driehoek beweegt. Dat zie je aan de twee groene trendlijnen die elkaar opzoeken.

Breekt bitcoin uit deze formatie? Dan is het koersdoel zo groot als de opening van de driehoek aan de linkerkant. In dit geval betekent dat de prijs kan stijgen naar 13.642 greenback (11.663 euro), de hoogste prijs van dit jaar. Maar dan moet bitcoin wel eerst afrekenen met 11.100 greenback (9.503 euro), de blauwe lijn op de grafiek hieronder.

Indicator laat bodem zien

Ook de indicatoren zien er positief uit. We zoomen iets in op de grafiek, elke candle stelt nu vier uur voor. Onder de bitcoin prijs zie je de Relative Energy Indicator (RSI), deze geeft het momentum weer van de koers.

De RSI is een indexcijfer tussen zero en 100. Beweegt de indicator zich aan de onderkant van de paarse band, dan is de koers in korte tijd onerous gedaald, vaak is dit een teken dat een herstel dichtbij is. De RSI beweegt nu ook tegen de onderkant van de paarse band.

Ook zien we nu divergentie tussen de beide grafieken. Dat is een positief teken, de prijs kan binnenkort stijgen. Divergentie betekent dat de bitcoin koers anders beweegt dan de RSI. Bitcoin laat nu lagere bodems zien, terwijl de bodems van de RSI juist steeds hoger worden. Dat zie je op de grafiek aan de groene lijnen.

Op korte termijn naar 10.740 greenback

Maar aan welke prijs moet je dan denken? We zoomen nog verder in op de grafiek om daarachter te komen. Je kijkt nu naar de uurgrafiek van bitcoin.

Op dit second zien we een inverse head-and-shoulders, ofwel een omgekeerde head and shoulders. Deze koersformatie kan juist positief uitpakken voor bitcoin.

De vorm van de koersformatie zit al in de naam, de koersbeweging lijkt op een hoofd en schouders, maar dan ondersteboven:

  • Eerst zie je dat de koers een dal vormt, dat is de linkerschouder.
  • Dan vormt zich een lagere bodem bodem, dat is het hoofd.
  • Daarna zie je de rechterschouder. Deze ligt op ongeveer hetzelfde niveau als de linkerschouder.

Belangrijk is ook de blauwe lijn op de grafiek, die noem je bij deze koersformatie een neckline. Breekt bitcoin uit de neckline? Dan is het koersdoel de afstand tussen het laagste dal en de neckline. Gaat het de goede kant op, dan kan bitcoin binnenkort naar 10.737 greenback (9.183 euro).

Wat kunnen we van bitcoin verwachten?

Combineer je al deze grafieken, dan krijg je onze verwachting van de bitcoin koers. We zoomen uit naar de daggrafiek en kijken naar twee situation’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Breekt bitcoin uit de inverse head and shoulders? Dan is 10.737 greenback (9.183 euro) het koersdoel, de oranje lijn op de grafiek. Stijgt de koers verder, dan vindt bitcoin waarschijnlijk weerstand op 11.100 greenback (9.503 euro), de horizontale groene lijn.

Bij een uitbraak uit de grote groene driehoek is 13.642 greenback (11.663 euro) het doel, maar voor de komende dagen is dat wellicht wat te ambitieus.

Bearish
Zakt bitcoin uit de driehoek, dan kan 9.824 greenback (eight.401 euro) een ondersteuning zijn. Eerder deze maand stopte de daling van bitcoin daar ook, dit kan nu opnieuw een steun vormen.

Wat verwachten we van Lisk?

Vanaf vandaag koop je lisk by way of de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. Maar wat is onze verwachting van deze coin? Dat zie je hieronder op de daggrafiek. Internet zoals bij bitcoin bespreken we twee situation’s.

Bullish
Lisk is op dit second een euroknaller, deze prijs is dan ook het te verdedigen niveau. Op de grafiek is deze waarde aangegeven met de oranje lijn. Stuitert de koers vanaf hier omhoog? Dan kan lisk een nieuwe poging doen om 1,26 euro te doorbreken. Deze prijs was start deze maand namelijk een sterke weerstand.

Bearish
Maar daalt lisk onder 1 euro? Dan kan lisk zakken naar (afgerond) zero,88 euro, de rode lijn op de grafiek. Dit was in april dit jaar ook een goede ondersteuning.

About Tom Greenly

Check Also

KingSwap, The First Regulated DeFi Project , Raises $20 Million in Funding and Liquidity Support — Announces Public Launch on Uniswap

KingSwap, who claims to be the primary regulated DeFi challenge to introduce a liquidity pool …

Yearn.finance (YFI) Plunges To $10,000 Despite Positive Fundamentals

Yearn.finance (YFI) has undergone a robust retracement over the previous few weeks and months regardless …

bbw sex