Bitcoin daalt met 6,5 procent: 10.000 dollar de volgende ondersteuning? – BTC Nieuws

Bitcoin begon de week met een daling van maar liefst 6,5 procent. Even bewoog de cryptocurrency dit weekend boven 11.000 dollar (9.381 euro), maar dat was te hoog gegrepen. Kan bitcoin nu boven 10.000 dollar (eight.531 euro) blijven? En speelt de sterkte van de dollar een rol in de daling van gisteren?

Weerstand op 10.500 dollar

Gisteren is de bitcoin koers onder 10.500 dollar (eight.945 euro) gezakt, een belangrijk niveau. Op de daggrafiek hieronder geven we deze prijs aan met de oranje lijn. Aan de rode pijltjes zie je dat deze lijn in februari, juni en ook deze maand nog een sterke weerstand is geweest. Nu lijkt 10.500 dollar (eight.945 euro) opnieuw een weerstand te vormen.

Maar naast de oranje lijn bestaat er nog een additional vangnet. De rode lijn geeft 10.000 dollar (eight.519 euro) aan, dit is in start september een goede ondersteuning geweest. Zakt de koers wat verder, dan kan deze prijs opnieuw een steun vormen.

Bitcoin whales verschuiven bitcoin

Hoe kan bitcoin plotseling zo laborious dalen? In onze analyse van gisteren las je dat de koers weerstand vond onder een stijgende trendlijn. Dat was het start van een lange duikvlucht.

Maar opvallend genoeg lijkt het erop dat grote spelers op de markt al op deze beweging hadden geanticipeerd. Dat zie je op de grafiek hieronder, afkomstig van blockchain analysebureau Glassnode.

Wat zie je hierop? De zwarte lijn is de bitcoin koers. De donkerblauwe lijn zijn investeerders met meer dan 100 bitcoins die (een deel van) hun cash naar exchanges sturen. Zoals je ziet hebben grote investeerders al een paar dagen voor de crash bitcoins verstuurd naar een cryptobeurs. Misschien voelden zij deze grote beweging al aankomen.

Heeft de sterkere dollar hier mee te maken?

Wat ook kan meespelen bij de daling van de bitcoin koers, is dat de Amerikaanse dollar sterker is geworden. Dat klinkt misschien vergezocht, maar al maanden is er een omgekeerd verband tussen de bitcoin koers en de relatieve sterkte van de dollar.

De sterkte van de dollar kan je meten met behulp van de dollar forex index (DXY). Dat is een indexcijfer die de waarde van de dollar afmeet tegen een mandje grote valuta, zoals de euro, het Britse pond en de Japanse yen.

Op de grafiek hieronder zie je het omgekeerde verband tussen de bitcoin koers (blauw) en de DXY (rood). Helemaal rechts op de grafiek zie je dat de DXY stijgt, en bitcoin precies op dat second daalt.

Blijft dit verband bestaan, dan is dit wellicht slecht nieuws voor bitcoin. We maken een uitstapje naar de DXY-grafiek, elke candle stelt een dag voor. De grafiek is zojuist uit een falling wedge gebroken. Deze koersformatie herken je aan twee dalende trendlijnen die elkaar opzoeken. Dit is meestal een teken dat de dalende pattern voorbij is, en dat de koers een grote sprong omhoog kan maken. Goed voor de sterkte voor de dollar, maar minder goed nieuws voor bitcoin.

Onze verwachting van bitcoin

Terug naar de koers van bitcoin, wat verwachten we van de koers in de komende dagen? Je kijkt hieronder naar de uurgrafiek van bitcoin. We beschrijven twee state of affairs’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Bitcoin heeft moeite om 10.500 dollar (eight.957 euro) te doorbreken, de bovenste oranje lijn op de grafiek. Lukt het de komende dagen wel om boven dit niveau te komen? Dan kan de koers opnieuw weerstand vinden bij 11.000 dollar (9.384 euro), dat is de groene lijn.

Bearish
Zakt de koers vanaf hier? Dan zijn er twee niveaus die ondersteuning kunnen bieden. De eerste is 10.214 dollar (eight.711 euro), de onderste oranje lijn. Dit was vanaf 10 september een sterke steun.

Daaronder komt 10.000 dollar (eight.529 euro), een belangrijke psychologische grens voor veel merchants. Dit niveau werd in start september met man en macht verdedigd. Het is goed mogelijk dat bitcoin opnieuw standhoudt op deze prijs.

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin just 4 days away from historically bullish $10K price record

Bitcoin (BTC) has spent almost 100 days above $10,000 — and if historical past repeats …

KPMG Expands Crypto Management Suite to Boost Institutional Adoption

KPMG’s cryptocurrency administration suite has expanded with the corporate’s integration of Coin Metrics’ merchandise. KPMG’s …

bbw sex