Percentage Bitcoin speculanten op recordlaagte, nieuwe bull run op komst? – BTC Nieuws

Volgens fondsenbeheerder Grayscale is de bull run van bitcoin pas internet begonnen. In het nieuwste rapport van Grayscale staat dat het aantal speculanten afneemt, en het aantal hodlers toeneemt. Hodlers zijn investeerders die bitcoin kopen en voor langere tijd vasthouden. Deze ontwikkeling is volgens Grayscale positief.

Ontwikkelingen zijn hetzelfde als in 2016

Grayscale keek hiervoor naar de activiteit van bitcoin in alle wallets om een indruk te krijgen van de manier waarop investeerders bitcoin gebruiken.

De knowledge die zij hiervoor gebruiken is afkomstig van on-chain analyseubreau Coin Metrics. Cash die één tot drie jaar niet zijn verschoven worden aangemerkt als munten van hodlers. Speculanten zijn investeerders die op een bepaald second in de afgelopen 90 dagen hun cash hebben verplaatst.

Grayscale kwam tot de conclusie dat de situatie van nu vergelijkbaar is met start 2016. Ook toen was het aantal hodlers relatief hoog, en het aantal speculanten laag. Een positieve ontwikkeling, need toen bevond bitcoin aich aan het start van de bull run.  

Cash die langer dan jaar vaststaan op recordniveau

Dat niet alleen, het lijkt erop dat hodlers steeds volhardender zijn. Het proportion bitcoins dat langer dan een jaar lang stilstaat, is op recordhoogte. Ondanks de grote prijsverschillen, zijn investeerders dus bereid om bitcoin langdurig huge te houden.

Phil Bonello van Grayscale: “Dit wijst op een sterke overtuiging in bitcoin bij huidige investeerders. Hoewel deze metriek kijkt naar de aanbodzijde, toont het ook de vraag naar bitcoin als waardeopslag. In plaats van te verhandelen, lijkt het erop dat investeerders geïnteresseerd zijn in het vasthouden van bitcoin.”

Niet alleen individuele investeerders beginnen de waarde van bitcoin in te zien. Deze week werd bekend dat beursgenoteerd bedrijf MicroStrategy voor nog eens 175 miljoen greenback aan bitcoin had gekocht. Het bedrijf heeft nu in totaal 38.250 bitcoins, ofwel 425 miljoen greenback in bezit. Een gewaagde stap die in de hele cryptogemeenschap wordt gewaardeerd.

About Tom Greenly

Check Also

The Hottest Debate on Wall Street Is Buying Bitcoin Over Gold

(Bloomberg) — Bitcoin has shot to a document simply as billions of institutional have fled …

Bitcoin prijsanalyse 30 november 2020 – Newsbit.nl

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze crypto analist de BTC grafieken en vertelt …

bbw sex