Belasting en bezorger betalen met Bitcoin – BNR Nieuws

Nu de ‘bear market’ verleden tijd lijkt, komen er ook weer berichten over bedrijven die besluiten Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Het Franse Thuisbezorgd, Simply Eat, accepteert voortaan bitcoin en dat betekent dat je nu in 15.000 Franse eating places terechtkunt met Bitcoin. Als je tenminste vanuit huis je maaltijd bestelt.

Belasting en bezorger betalen met Bitcoin

BNR

Simply Eat doet dat in samenwerking met BitPay en dat betekent in feite dat BitPay de bitcoins inneemt, en dat de eating places gewoon euro’s krijgen. Een ander voorbeeld, zeker zo leuk omdat het een overheid betreft: als je graag je belasting in bitcoins betaalt, dan kan dat in het Zwitserse kanton Zug. Dus: een mooi promoting level voor bitcoinfans om daar te gaan wonen.

Bitcoinkoers

Enl als je je privévliegtuig aanschaft bij Aviatrade, een Amerikaans bedrijf is dat dan weer, kun je dat ook afrekenen in Bitcoin. Neem bijvoorbeeld de 2014 Gulfstream G650ER – het schijnt dat Elon Musk en Jeff Bezos hem ook hebben – die kost three.750 bitcoin. In schijnt-ie 40 miljoen euro te kosten, dus altijd even rekenen of dat klopt met de bitcoinkoers van het second. En het staat ook echt op de website van Aviatrade: we settle for bitcoin as fee for all bizjet purchases. Volgens de directeur heb je dan minder final van allerlei gedoe over je internationale betaling. Maar het lijkt me een kwestie van tijd voor dat ook weer verandert.

Luister terug | Crypto Replace | Bitcoin kent ook geen second rust

Het betalingsbedrijf Sq., van Twitterbaas Jack Dorsey, begint een membership die cryptopatenten deelt. Dat wordt de Cryptocurrency Open Patent Alliance, of COPA. Sq. wil daar twee dingen mee. In de eerste plaats: deelnemers die relevante patenten hebben beloven ze niet te gebruiken om anderen aan te vallen, wat in feite betekent dat de technologie uit die patenten voortaan vrij te gebruiken is. En als tweede ontstaat zo een vijver aan patenten die wel defensief kunnen worden gebruikt.

Octrooien

Dus als een partij van buiten een lid van de membership aanvalt wegens vermeend misbruik van een patent, dan kun je gaan zoeken of die aanvaller misschien een techniek uit een van jouw octrooien gebruikt. Dan ga je om de tafel zitten en meestal kom je er dan uit door elkaar een licentie te geven. Dat werkt het finest als je véél patenten hebt. Daarom helpt het als kleine partijen samenwerken door hun patenten op een hoop te gooien.

Lees ook | Over die 51%-aanval op Ethereum Basic

In de berichtgeving wordt gesuggereerd dat het helpt tegen patenttrollen, maar die maken zelf ook niets. Ze gebruiken zelf geen techniek, dus ook geen gepatenteerde uitvindingen, dus werkt die verdediging met eigen patenten ook niet. De meeste patenten op dit gebied zijn trouwens van Alibaba, dat 2344 patenten heeft, de meeste op het gebied van blockchaintechnologie. Tencent is een goede tweede. Of die Chinese language bedrijven zullen meedoen is de vraag, maar in elk geval zijn het geen trollen, dus dat scheelt.

Wat zit er morgen in de Cryptocast?

Het onderwerp is Cardano en neighborhood supervisor Andy Hendrikxis te gast. Het bedrijf was in 2017 een nieuwe sensatie: het kwam met een noodgang in de top-10 van cryptocoins binnen. Nu is het aan een tweede jeugd begonnen en er komen sensible contracts aan. Cardano wordt daarmee een belangrijke concurrent van Ethereum.

Cryptocast

Alle afleveringen van de Cryptocast zijn te beluisteren by way of de BNR app, BNR.nl of je favoriete podcast-app.

https://bitcoinmagazine.nl/2020/09/simply-eat/

https://cvj.ch/aktuell/information/kanton-zug-akzeptiert-ab-2021-kryptowaehrungen-fuer-steuerzahlung/

https://cointelegraph.com/information/whales-can-now-use-bitcoin-to-buy-personal-jets

https://cointelegraph.com/information/sq.-launches-cryptocurrency-patent-alliance-to-struggle-the-trolls

About Tom Greenly

Check Also

Cosmos Jumps 38%–Textbook Indicator Points to 70% Price Rally

Cosmos’s native token ATOM has surged greater than 38 p.c within the final 5 days, …

Cardano (ADA) Rally Could Gather Steam Above This Key Breakout Resistance

Cardano’s value rallied greater than eight% and it broke the $zero.1000 resistance. ADA is prone …

bbw sex