Investeerders let op: DeFi lijkt meer op ICO dan op Bitcoin – Want

In korte tijd leek de cryptomarkt overspoeld te worden door succesverhalen over investeren in Decentraal Financieren, oftewel DeFi. Er werden gigantische rendementen genoteerd en veel mensen dachten dat de begindagen van Bitcoin weer terug waren. Nu blijkt echter nogal wat kaf onder het koren te zitten. Daarmee lijkt DeFi meer op de ICO, heel even heel succesvol maar al snel ten gronde gericht door dubieuze verhalen. Wij bieden een replace van een weird week in DeFi.

Na alle succesverhalen over DeFi staat deze week vooral in het teken van schandalen rond deze manier van investeren met crypto, waarbij gigantische rendementen kunnen worden behaald die zelfs de rendementen van de Bitcoin overtreffen. Toch blijkt ook hier een flink aantal lieden met kwade bedoelingen de markt te verstoren. Dit met schade voor investeerders tot gevolg. Wij benoemen twee grote schandalen van deze week en laten zien dat dit geen nieuw probleem is.

Een weird week met DeFi fraude voor Sushiswap

Sushiswap was één van de meest veelbelovende DeFi-projecten van de laatste weken. Daar kwam deze week plotseling verandering in toen de initiatiefnemer, die schuil gaat onder pseudoniem Chef Nomi plotseling een exit rip-off leek te doen. Hij verzilverde fondsen ter waarde van 14 miljoen greenback en zette die om in Ethereum (ETH). Door deze onverwachte beweging daalde de koers van dit challenge in één dag met 70%. Niet lang daarna droeg Chef Nomi de admin-rechten over aan FTX CEO Sam Bankman-Fried. Hoewel dit het vertrouwen (en daarmee de koers) wel iets herstelde was dit voor de gedupeerde investeerders een schrale troost. Vandaag volgde echter een bijzondere boetedoening op Twitter, waar Chef Nomi diep door het stof ging. Ook heeft hij de 14 miljoen greenback teruggestort in de schatkist van het challenge. Vraag is natuurlijk of de investeerders daarmee zoveel vertrouwen terugwinnen dat Sushi weer data kan breken.

De kans dat de investeerders in Yfdexf.Finance een dergelijke teruggave en excuses kunnen verwachten is minder groot.

Yfdexf.Finance pleegt traditionele exit rip-off na 2 dagen. Schade: 20 miljoen greenback

Sinds 2 dagen waren investeerders in de ban van een nieuw challenge, Yfdexf.Finance. Met excessive campagnes op social media zoals Twitter en Telegram lokten zij veel investeerders. De mensen achter het yield farming challenge beloofden flinke weggeefacties in ruil voor stortingen in ruil met likes en retweets. Klaarblijkelijk sloeg de campagne aan. Vanavond bleek namelijk dat males inmiddels ruim 20 miljoen greenback had opgehaald. Helaas gaan de investeerders een slecht weekend tegemoet, need zij merkten dit doordat de de fondsen ineens verdwenen en de betrokken accounts gedeletet werden. Van de fondsen en de mensen achter deze zeer brutale actie is nog geen spoor.

DeFi fraude lijkt steeds meer op de ICO

Wie denkt dat DeFi-problemen daarmee een nieuw fenomeen is komt bedrogen uit. In april alleen, nog voor de hype losbarstte, had males al 5 problematische projecten geregistreerd. Zo waren er problemen met gehackte fondsen, een traditionele 51% hack assault en buggy scripts die voor schade zorgden. Daarmee begint DeFi steeds meer kenmerken van de ICO-markt te vertonen. Deze was een aantal jaar zeer succesvol maar ging snel ten onder. Het bleek namelijk dat die markt bol stond van problemen met: fraudes, buggy protocollen en 51% aanvallen. Hopelijk weet males het tij nog tijdig te keren. Wij houden ons voorlopig in ieder geval bij verslaglegging waarbij de nadruk ligt op de reguliere cryptomunten. Mocht je toch willen investeren in de DeFi-markt dan weet je bij deze eens te meer dat het doen van eigen onderzoek onontbeerlijk is.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de reside-koersen 24 uur per dag volgen als je actual-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:

Investeerders let op: DeFi lijkt meer op ICO dan op Bitcoin

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin Faces Pivotal Quarterly Close, Here’s Why

Bitcoin value is dealing with a traditionally unstable quarter, that’s previously taken the cryptocurrency to …

New Zealand Tax Agency Asks Crypto Firms to Hand Over Clients’ Personal Data

The Inland Income Division (IRD) of New Zealand has requested that crypto firms within the …

bbw sex