Bitcoin analyse: rente op BitMEX toont bodem op 10.000 dollar – BTC Nieuws

Bitcoin beweegt de hele week al zoals Vitesse in de Eredivisie. Rustig in de middenmoot, maar mist web wat kracht om de high te bereiken. Maar gelukkig zakt bitcoin niet onder 10.000 dollar (eight.444 euro) om in het rechterrijtje te belanden. Kan bitcoin volgende week doorstoten naar 11.200 dollar (9.460 euro)?

Funding op BitMex ziet er goed uit

Er is een indicator die erop wijst dat bitcoin met 10.000 dollar (eight.448 euro) een bodem heeft bereikt. Dat is de funding fee op BitMEX, deze zie je onder de koersgrafiek hieronder (dagkoers) Hoe deze funding fee van BitMEX werkt, vereist wel wat uitleg.

Op BitMEX kan je handelen in bitcoin futures. Daarmee speculeer je op het koersverloop van bitcoin. Je kan speculeren op een stijging (longpositie) of een daling (shortpositie).

Het open laten staan van een long- of een shortpositie is niet free of charge. Elke eight uur berekent BitMEX rente op de posities. Soms moet iemand met een lengthy rente betalen aan een brief, in dat geval is er sprake van positieve rente. Betaalt een brief rente aan een lengthy, dan is er een negatieve rente. BitMEX berekent deze rente om de bitcoinprijs op BitMEX in lijn te houden met de bitcoinprijs op andere platformen.

Hoe pas je dit toe in de technische analyse? Een negatieve rente komt het meest voor wanneer bitcoin een bodem bereikt, dat zie je op de grafiek hierboven aan de groene lijnen. Elke keer als bitcoin een bodem bereikt, betalen de shorts aan de longs. Dat soort momenten zijn goede koopmomenten.

Wat gaat bitcoin de komende dagen doen?

De afgelopen week zwemt bitcoin tussen 10.000 dollar (eight.444 euro) en 10.500 dollar (eight.864 euro). Kan bitcoin die pattern deze week doorbreken? We kijken naar een bullish (positief) en bearish (negatief) situation.

Bullish

Je kijkt hieronder naar de uur-grafiek van bitcoin. De bitcoin koers is uit de dalende blauwe trendlijnen gebroken en lijkt op weg omhoog. Maar waar kan de prijs heengaan?

De oranje lijn op de grafiek is 10.500 dollar (eight.864 euro). Een overtuigende uitbraak boven deze weerstand kan de prijs naar 11.200 dollar (9.460 euro) stuwen. Dat is de ondersteuning van eind augustus en start september.

Bearish

Voor het bearish situation zoomen we iets uit op de grafiek, je kijkt nu naar de vier uurs-grafiek.

De prijs van 10.500 dollar (eight.864 euro is nu de groene lijn.  Lukt het bitcoin niet om dat niveau te doorbreken? Dan komt eerst de psychologische grens van 10.000 dollar (eight.444 euro) in beeld, de oranje lijn op de grafiek. Zakt bitcoin ook daaronder, dan is 9.700 dollar (eight.192 euro) de volgende belangrijke ondersteuning.

About Tom Greenly

Check Also

Kan de Bitcoin de $20.000 bereiken in 2020? – Newsbit.nl

De Bitcoin heeft het grootste deel van september tussen de $10.000 en $11.000 gehangen. Maar …

Crypto Exchange Binance Blacklisted by Russia’s Telecom Censorship Agency

Russia’s telecom regulator Roskomnadzor has added Binance, the world’s largest crypto change, to the record …

bbw sex