Bitcoin Europa special: breakout naar hogere koers in de maak – Want

Waar de koers van de Bitcoin meestal gedomineerd wordt door het nieuws uit Amerika en Azië waren de ogen vandaag op Europa gericht. De Europese Centrale Financial institution nam vandaag namelijk een aantal monetaire beslissingen. De gevolgen voor de economie en inflatie zijn natuurlijk van invloed op de Bitcoin. Ook de aansluitende persconferentie van ECB-president Lagarde beloofde interessant te worden met updates over een Europese Centrale digitale munt en Europese regelgeving. Kortom alle reden voor een particular met als conclusie een vooruitblik op de koersontwikkeling van de grootste cryptomunt.

In onze weekverwachting gaven we al aan dat de besluiten van de Europese Centrale Financial institution die vandaag genomen zijn de koers van de Bitcoin zouden beïnvloeden. Wij zetten de gebeurtenissen op een rij.

De Europese Monetaire besluiten en gevolgen voor de Bitcoin

De Europese Centrale Financial institution moest vandaag een aantal monetaire besluiten nemen. De centrale vraag daarbij was in hoeverre males inflatie zou toestaan om de financiële gevolgen van de Covid-19 disaster te beperken. Inmiddels kennen wij het antwoord. De ECB publiceerde inmiddels de vandaag genomen beleidsbeslissingen. Ook stelde males de inflatiedoelstelling opnieuw huge. Om met die laatste te beginnen, de inflatie in de Europese Unie is volgens de laatste cijfers nagenoeg negatief en dat vindt de ECB duidelijk te weinig. Het is de doelstelling de inflatie naar 2 % procent te brengen. Dit is op zich goed nieuws voor de Bitcoin, aangezien stijgende inflatie tot toenemende interesse leidt. De maatregelen van de ECB zijn op die inflatiedoelstelling gericht en liggen dan ook in lijn met eerdere besluiten om de economie te beschermen. Dit zijn, samengevat, de four besluiten van vandaag:

  • De belangrijkste basistarieven blijven ongewijzigd;
  • Het pandemie-noodaankoopprogramma wordt voortgezet voor een bedrag van € 1.350 miljard tot (naar verwachting) midden 2021;
  • Ook het aankoopprogramma voor activa wordt voortgezet voor een bedrag van € 20 miljard per maand. Bovendien volgt een additional programma van € 120 miljard tot het einde van het jaar;
  • Tot slot zal de ECB herfinanciering ter beschikking blijven stellen, zodat banken makkelijker kredieten kunnen blijven verstrekken aan particulieren en bedrijven.

Daarnaast verklaarde de ECB dat zij ook de komende periode bereid blijft om haar instrumenten maximaal in te zetten om de Coronacrisis te bestrijden. De volledige besluitenlijst kun je hier nalezen.

ECB-president Lagarde gaat wellicht de Bitcoin beconcurreren

In de aansluitende persconferentie kwam ECB-voorzitter Lagarde met een replace over de vraag of de Europese Unie een eigen digitale munt moet krijgen. Mevrouw Lagarde gaf uiterst politiek right aan dat een digitale Euro zowel uitdagingen als risico’s biedt en dat deze goed afgewogen moeten worden. Dat noemen wij thuis ‘veel spreken en weinig zeggen’.  Lagarde merkte wel op dat de Europese markt steeds afhankelijker wordt van niet-Europese betaalproviders die vol inzetten op techniek. Deze ontwikkeling baart zorgen. Daaruit concludeer ik dat zij de invoering van een digitale Euro wellicht serieuzer overweegt dan zij nu laat merken. Tot slot schetste Lagarde een routekaart. Zij verwacht dat de consultants in de komende weken hun onderzoek zullen afronden en hun bevindingen bekend zullen maken. Hierna volgt een publieke consultatieronde, waarna males de kaart verder tekent. Het lijkt dus nog even te duren voordat we rekening moeten houden met concurrentie voor de Bitcoin.

De olifant in de kamer bleef onbesproken

Tot slot viel vooral op waar Lagarde niets over zei. Er kwam namelijk in komkommertijd naar buiten dat de Europese Unie aan historische regelgeving voor cryptomunten werkt. Deze regels zouden de ontwikkeling in deze sector moeten stimuleren en cryptomunten een economische juridische foundation geven. Hier zou in september nieuws over komen. Lagarde sprak daar echter niet over en werd er, voor zover ik kon nagaan, ook niet over bevraagd. Afgaande op haar aankondiging van de bevindingen ten aanzien van een Europese digitale munt, die we met enkele weken mogen verwachten, zou er dus wel eens een belangrijke replace in de maak kunnen zijn.

Vraag is natuurlijk wat dit voor de Bitcoin betekent.

Bitcoin op weg naar hogere koersdoelen, maar niet door de ECB

Als we naar de actuele koersen kijken noteert de Bitcoin op het second van schrijven een winst van zero,49% van gisteren. De koers in bedraagt $ 10.316,11 en daarmee blijft de Bitcoin boven de gevarenzone die tussen $ 10.000,- en $ 10.200,- ligt. Dit is overigens niet aan de ECB-besluiten toe te schrijven. Deze blijken eerlijk gezegd minder schokkend dan gedacht. Het vertrouwen in de markt zorgt er wel voor dat de numerous indicatoren positief  beïnvloedt worden. Er is dan ook ruimte voor een fikse koersstijging. Deze zouden we morgen en in het weekend moeten zien gebeuren. Als de koers inderdaad de weg terug weet te vinden naar $ 11.400,- zou dit tot een nieuw CME-gat kunnen leiden. Wat dit betekent lees je in deze bijdrage. Het kan dus een mooi weekend worden voor de Bitcoin. Hier besteden we morgen, in onze reguliere crypto-analyse, uiteraard meer aandacht aan.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de reside-koersen 24 uur per dag volgen als je actual-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:

Bitcoin Europa particular: breakout naar hogere koers in de maak

About Tom Greenly

Check Also

Stock Market End Game Will Crash Bitcoin

Shut up of clear bitcoin signal standing on golden digital floor surrounding by wire community. …

Leaked Data Outs Bitcoin Investment Company as Scam: Founders Deny the Allegations

A South African group calling itself “Nameless ZA” has revealed contemporary data that seemingly helps …

bbw sex