Bitcoin koers daalt. Wordt september alsnog (g)een goede maand? – Want

De koers van de Bitcoin staat alweer even onder druk. Toch zijn er indicatoren die erop duiden dat er een wijziging op koers is en dat de bulls zich terugvechten. Wordt september toch nog een goede maand voor de Bitcoin? Wij zetten een aantal opvallende indicatoren op een rij.

Zoals altijd bekijken we de actuele stand voordat we verder analyseren.

De Bitcoin blijft druk van beren voelen

Na een opleving in het weekend blijft de grootste cryptomunt onder druk staan. Ook op dit second verliest de Bitcoin. Op het second van schrijven noteert de koers $ 10.018,27 oftewel  € eight.503,36. Daarmee verliest de munt in de afgelopen 24 uur 1,21%. Nu is zo’n stand een momentopname, dus het is altijd handig om de reside koersen te bekijken. Uiteraard is dit geen goed nieuws voor beleggers. Nadat augustus achteraf ook wat minder positief was dan males vermoedt is de vraag of september wel een goede maand zal worden. Wij blikken vooruit.

Wat laten technische analyses zien voor de Bitcoin?

De technische analyses laten een gecontinueerd bear-patroon zien. Dit betekent een statistiek die in drie stappen bearish wordt. De eerste bearish fase wordt daarbij gevormd door een korte consolidatiefase waarna een verdere bear-correctie volgt. Aangezien we inmiddels onder het honderd-daags DMA bewegen is de kans groter dat dit patroon zich ontwikkelt. Indien dit gebeurt wacht er een forse correctie. De tendens beweegt dan namelijk naar $ eight.100,-.

Welke fundamentele factoren spelen een rol?

Zoals we in onze week aangeven volgen er later in de week nog een aantal belangrijke fundamentele momenten, met identify vanuit Europa, die die koers van de Bitcoin op lange termijn kunnen beïnvloeden. Ook blijven analisten nog steeds bullish voor de langere termijn. Tot slot ontdekten andere analisten iets anders.

Thether (USDT) leidt de weg voor Bitcoin

Er worden grote bewegingen gesignaleerd in Tether-wallets. Whales verplaatsen deze massaal naar de wallets van cryptocurrency-exchanges. Dat is een zeer bullish signaal. Als je alle achtergronden van de verhouding tussen Tether (USDT) en Bitcoin (BTC) wilt weten verwijzen we je graag naar dit achtergrondartikel van onze collega’s van TradeinCrypto.com.

Conclusie over de Bitcoin in september

Zoals we zien lijkt de Bitcoin momenteel als koorddanser op slap koord te balanceren tussen beren en stieren. Zoals ik eerder in de weekanalyse aangaf heb ik het idee dat de Bitcoin pas aan het eind van de week koers zal kiezen, waarbij ik iets positiever gestemd ben dan je op foundation van de technische analyse zou mogen zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de reside-koersen 24 uur per dag volgen als je actual-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:

Bitcoin koers daalt. Wordt september alsnog (g)een goede maand?

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin off record highs, slumps 7% in volatile trade

© Reuters/DADO RUVIC FILE PHOTO: A illustration of digital foreign money Bitcoin is seen in …

ECB Chief Christine Lagarde Downplays Bitcoin’s Risks to Financial Stability, Troubled by Stablecoins

ECB President Christine Lagarde downplays any dangers bitcoin and different cryptocurrencies may pose to monetary …

bbw sex