Waarom Bitcoin in september het hoogste punt van dit jaar kan bereiken – BTC Nieuws

Langzaam maar zeker kruipt bitcoin omhoog, sinds donderdag 27 augustus is de cryptocurrency al met ruim 7 procent gestegen. Dat niet alleen, het belangrijke niveau van 12.000 greenback (10.022 euro) komt steeds dichterbij. Wat kunnen we verwachten van bitcoin?

Maandelijkse shut op een na hoogst ooit

Augustus is ten einde, tijd om de balans op te maken! Augustus was met 11.658 greenback (9.735 euro) de op één na hoogste maandsluiting voor de bitcoin koers ooit. Alleen in december 2017 sloot bitcoin de maand hoger af, met een prijs van 13.892 greenback (11.601 euro).

Dit zie je allemaal terug op de grafiek hieronder, elke candle op de grafiek stelt een maand voor. De oranje lijn is 11.500 greenback (9.607 euro), aan de blauwe pijlen zie je dat dit op maandniveau een sterke weerstand is geweest. De groene lijn is de maandsluiting van december 2017. Dat is een mooi doel voor de langere termijn, in dat geval moet bitcoin nog ongeveer 17 procent stijgen ten opzichte van nu. 

Bitcoin op weg naar 12.000 greenback

Op de grafiek hieronder richten we ons weer op de kortere termijn, elke candle stelt nu vier uur voor. Even dreigde de koers onder de ondersteuning van 11.400 greenback (9.515 euro) te zakken, dat is de oranje lijn op de grafiek. Maar bitcoin herpakte zich sterk, en is nu op weg om de weerstand van 12.000 greenback (10.016 euro) te doorbreken. Zal dat deze keer lukken, of krijgen we opnieuw een pretend-out? 

Wat verwachten we van bitcoin?

Bitcoin sluit de maand sterk af, en de koers kan ook in september blijven stijgen. Maar wat verwachten we van de komende dagen?

Bullish
Bitcoin doet een nieuwe poging om 12.000 greenback (10.016 euro) te bereiken, de onderste groene lijn op de grafiek. Lukt het om deze prijs te doorbreken? Dan kan de koers doorgroeien naar 12.477 greenback (10.410 euro), het hoogste punt van dit jaar.

Het is nog ver weg, en daarom staat het nog niet op de grafiek, maar vanaf daar kan bitcoin een gooi doen richting de hoogste maandsluiting ooit: 13.892 greenback (11.601 euro).

Bearish
Maar zakt bitcoin toch weer terug? Dan is 11.400 greenback (9.510 euro) het eerste niveau om in de gaten te houden, de oranje lijn op de grafiek. Vanaf start augustus is dit een sterke ondersteuning.

About Tom Greenly

Check Also

Canadian Firm 3iQ’s Bitcoin Fund Listed on Gibraltar Stock Exchange

The Gibraltar Stock Exchange stated Tuesday that it listed a brand new bitcoin fund belonging …

Dock Announces Mainnet Launch | Press release Bitcoin News

Switzerland. September 30, 2020. Dock is happy to announce the launch of its much-anticipated blockchain …

bbw sex