Grayscale haalt bitcoin advertentie van Fox News na controverse over schietpartijen in de VS – BTC Nieuws

Grayscale Investments, een van de grootste cryptocurrency investeringsfirma’s ter wereld, heeft besloten niet meer te adverteren rondom de present van Tucker Carlson op Fox News. Aanleiding zijn de controversiële opmerkingen van de gastheer over een recente schietpartij bij een Black Lives Matter-protest.

Geschiedenis van geld

De nationale campagne om bitcoin en digitale valuta te promoten, genaamd The Historical past of Cash, werd drie weken geleden gelanceerd op CNBC, MSNBC, FOX en FOX Enterprise. Hierin wordt de geschiedenis van geld uitgelegd, deze mondt bij cryptocurrency’s.

Tucker Carlson over de schietpartij

Op 27 augustus leek Tucker Carlson een schietpartij te rechtvaardigen die werd uitgevoerd door een 17-jarige met een automatisch geweer. Dit leidde tot de dood van twee demonstranten en verwondde een ander.

‘Zijn we echt verbaasd dat plunderingen en brandstichting in een stroomversnelling terecht zijn gekomen?’ vroeg Carlson zich af. Maar hij ging nog verder: ‘Hoe geschokt zijn we dat 17-jarigen met geweren besluiten dat ze de orde moesten handhaven terwijl niemand anders dat zou doen?’

Sponsoren betalen mee

Zoals dat gaat in de VS, verspreidden deze woorden zich snel over social media, evenals de publieke verontwaardiging. Verschillende mensen vielen ook de acht sponsoren van de present aan. Zo werd gezegd dat deze sponsoren, waaronder Grayscale, mee hebben betaald om Tucker Carlson een moordenaar te kunnen laten verdedigen.

In reactie hierop bracht Grayscale een verklaring uit door te stellen dat de present ‘absoluut niet in lijn is met onze waarden of waar we voor staan.’

Blijf bij je leest

En ook dit zorgde weer voor de nodige reacties. Sommigen stonden helemaal achter deze beslissing, terwijl anderen zeiden dat het bedrijf zich bij cryptocurrency’s moest houden en de politiek moet negeren.

Controverse is niet nieuw voor Tucker Carlson, hij heeft sinds december 2018 al 70 adverteerders verloren, waaronder T-cell, Disney en Papa John’s Pizza. De advertentie inkomsten voor de present daalden in april van dit jaar tot 48,three miljoen greenback. Drie jaar geleden was dat nog 93 miljoen greenback. Fox News is van mening dat dit soort boycots gedreven worden door intimidatie

Grayscale is de grootste investeringsfirma voor digitaal activabeheer ter wereld met four,eight miljard greenback aan bitcoin en 817 miljoen greenback aan ether.

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin off record highs, slumps 7% in volatile trade

© Reuters/DADO RUVIC FILE PHOTO: A illustration of digital foreign money Bitcoin is seen in …

ECB Chief Christine Lagarde Downplays Bitcoin’s Risks to Financial Stability, Troubled by Stablecoins

ECB President Christine Lagarde downplays any dangers bitcoin and different cryptocurrencies may pose to monetary …

bbw sex