Steeds meer nieuwe gebruikers openen bitcoin wallet, teken van bullmarkt met piek eind 2021 – BTC Nieuws

De bitcoin koers heeft meerdere malen geprobeerd om door de 12.000 greenback te breken, dat lukt met vallen en opstaan. Okay, vooralsnog vooral vallen need de prijs heeft zich gecorrigeerd tot 11.600 greenback. Dit gevecht de aandacht van veel nieuwe investeerders getrokken en dat is juist weer een positief teken.

Optimisme

Maar als je alleen naar het gevecht om 12.000 greenback kijkt, dan krijg je misschien het idee dat de markt somber is. Dat is het absoluut niet, zeker niet nadat enkele spraakmakende investeerders en bedrijven publiekelijk zeggen in bitcoin te stappen.

Helikoptergeld

Daarnaast is er in de VS weer sprake van een tweede ronde helikoptergeld voor de bevolking, als reactie op de klappen die de economie heeft gekregen van het coronavirus. Een 100% causaal verband is niet aan te tonen, maar opvallend is wel dat vorige maand het debat tussen de democraten en republikeinen is opgelaaid over een tweede ronde. Tegelijkertijd zagen de allergrootste walletaanbieders,  waaronder Coinbase, Blockchain Pockets, Crypto.com, BRD en Binance, een report aan downloads. Dit kan gezien worden als een vroeg teken van de volgende grote bullmarkt.

Groei van 81 procent

Volgens onderzoek van Apptopia zijn er 81% meer bitcoin wallets gedownload in juli 2020 vergeleken met juli 2019. Apptopia keek hierbij naar de prime 10 wallets.

‘Aan het start van quarantaine zagen we een stijging van het aantal nieuwe installaties voor sommige van deze apps, maar we dachten er niet veel over na, omdat deze markt toch nogal vluchtig is”, schreef Madeline Lenahan van Apptopia in een blogpost. ‘Het lijkt erop dat de groei die we zagen in echt is en blijft.’

Hoge handelsvolumes

De harde prijsdaling halverwege maart en de daaropvolgende groei, die uitmondde in 12.000 greenback eind juli, zorgde voor drukte op de cryptomarkten. Elke alternate, dealer en app rapporteerden torenhoge handelsvolumes.

De plotselinge golf van nieuwe interesse in bitcoin van zowel institutionele als particuliere beleggers heeft ertoe geleid dat er parallellen worden getrokken met de bullrun van 2017. Toen steeg de bitcoin koers binnen een jaar van 1.000 greenback naar ongeveer 20.000 greenback.

Bitcoin is hiervoor gemaakt

‘Velen denken dat we in een vroege fase zijn van een nieuwe bullmarkt voor bitcoin. Dit keer tegen een macro-economische achtergrond die bijna lijkt te zijn geschreven om bitcoin te laten schitteren’, Cory Klippsten, van Swan Bitcoin.

‘Niemand kan de toekomst voorspellen, maar als het patroon van four-jarige bitcoin-marktcycli aanhoudt, kijken we naar een piek ergens rond het einde van 2021. Meer mensen maken elke dag kennis met bitcoin, en degenen die er al zijn kopen meer en blijven winnen.’

About Tom Greenly

Check Also

3 key ways 2021’s Bitcoin bull run may differ from 2017’s

After a reasonably prolonged wait, Bitcoin worth is lastly again to the identical worth vary …

Bitcoin miners verdienden in november meer dan half miljard dollar – BTC Nieuws

November was niet alleen een goede maand voor bitcoin investeerders en merchants. Ook miners profiteerden …

bbw sex