De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Flinke knal of sisser? – Crypto Insiders

Op dit second hangt de koers van bitcoin wederom een beetje in niemandsland; onder de weerstand van $12.000 maar keurig assist gevonden op $11.600 afgelopen week. Met oprechte verbazing blijf ik de komende maanden de verschillende beurzen volgen. Waar op dit second de grote techbedrijven report na report vestigen, blijft de grote baas van crypto een beetje achter. Altcoins hebben het de afgelopen weken natuurlijk waanzinnig gedaan. Om hier grote delen winst om te zetten naar keiharde euro’s zou erg aanlokkelijk moeten zijn.

Krijgen we namelijk echt die knal die iedereen nu verwacht? Zeker, bitcoin wordt flink bullish als we over die $12.200 weten te komen. Richting het einde van het jaar zullen er alleen steeds meer gevaren om de hoek komen kijken. Markten houden niet van onzekerheid en de verkiezingen in Amerika komen steeds dichterbij. Hiernaast zou een nieuwe golf corona-patiënten ook weinig goed doen. Kortom, ik blijf sceptisch maar uiteraard alle setups meepakken die ik voorgeschoteld krijg tot de markt werkelijk keert.

Sisser situation

Rekening houden met plan B (plan A in mijn geval) is denk ik wel slim. All-in blijven zitten en tot de nieuwe generatie bag holder gekroond worden is geen pretje. Op dit second lijkt er gewoon een manie-fase bezig en het non-cease printen van geld werkt tot dusver. Waar iedereen denkt dat een vaccin het werkelijke remedie gaat zijn denk ik het volgende: Een vaccin zou betekenen dat het ongelimiteerd geld smijten van de Amerikaanse Federal Reserve (FED) en de Europese Centrale Financial institution (ECB) geremd/gestopt zal worden. De corona-dreiging zou daarmee grotendeels geweken zijn. Een gevolg zal zijn dat al die corona-subsidies gaan stoppen en de bedrijven die daarvan profiteren mogelijk alsnog omvallen. Ofwel, de domino van faillissementen kan beginnen en de economie kan alsnog klappen op het second dat iedereen denkt dat het over is.

Hierboven is mijn persoonlijke plan en dit maakt dat ik erg wantrouwig ben op wat er momenteel allemaal gebeurt. Uiteraard heb ik de waarheid niet in pacht maar daag ik jullie wel uit om zelf na te denken over de komende paar jaren. Blind achter een menigte aanlopen werkt zeer zelden!

Tip: Bitvavo is op dit second het goedkoopst om bitcoin te kopen!

Afbeelding 1: three-dagelijkse grafiek van de koers van bitcoin op cryptocurrecy change Coinbase

Hierboven is goed te zien dat bitcoin moeite heeft met de weerstand rond de $12.000 op dit second. Mocht deze alsnog gebroken worden, dan zouden er direct targets van $13.000-14.000 verschijnen. Hiervoor zou ruimte zijn de komende weken als het quantity aanzet en bitcoin begint met een knal door die eerste weerstand.

Indien we hier niet doorheen komen ligt er laag in de $11.000 nog wel wat assist. Indien we onder de $10.400 komen is het unhealthy information. Dan komen we terecht aan de bearish kant van de charts en is er mogelijk nog minimaal 10-20% verdere afdaling te gaan. Zolang we dus rond die $11.000 assist vinden is er weinig aan de hand, daaronder kan het (snel) vervelend worden.

Ethereum

Hieronder is goed te zien dat de koers van ethereum precies volgens plan de weerstand rond de $450 gehaald heeft. Als we onder de $400 weg zouden zakken kunnen de bulls mogelijk assist verwachten in de $360-zone.

de_koers_van_bitcoin_BTC_volgens_michiel_flinke_knal_of_sisser_afbeelding2Afbeelding 2: three-dagelijkse grafiek van de koers van ethereum op cryptocurrecy change Coinbase

Ook voor ethereum geldt, als er teveel wordt prijsgegeven kan het desastreus zijn. Onder de $330 zou iets te veel van het goede zijn. Tot op heden is ook hier een pullback niet direct reden tot zorgen. Als je keurig rond die $450 winst hebt genomen heb je alle tijd en ruimte om af te wachten wat de koers gaat doen.

Veel overige altcoins hebben het heel erg goed gedaan. Ook hier heb als volleerd matroos alle winst op de kant gehoosd. Als die schepen gaan zinken is er geen redden aan. Altcoins staan vaak aan of uit, ofwel stijging na stijging en anders een lange lijdensweg. 200-300% stijgingen zijn meer regel dan uitzondering, waarom zou je dan niet in ieder geval eigen inleg weer even veiligstellen. Hiermee creëer je ook ruimte om actie te ondernemen als de koers weer in beweging komt.

Nogmaals een reminder; Zorg dat je zelf een plan maakt hoe je komende maanden/jaren denkt dat het gaat lopen. Wees ook voorbereid met een plan B!

Elke werkdag van mij een video-replace over de markt ontvangen, buying and selling alerts van ons overnemen en mee discussieren? Meld je dan aan als member van Crypto Insiders en probeer 30 dagen free of charge!

 

About Tom Greenly

Check Also

First Mover: Ether Eyed as Value Play With Bitcoin Pressing $20K

Bitcoin was rising again towards the all-time excessive value of $19,920 notched earlier this week.  …

Peter Schiff Lays Into Grayscale and CNBC, Claims Conspiracy to Pump BTC Value

Euro Pacific Capital CEO Peter Schiff is now coaching his weapons on Grayscale Belief’s GBTC …

bbw sex