Technische analyse Bitcoin: Uitbraak of fake-out? – BTC Nieuws

Eindelijk weer wat actie! Gisteren brak bitcoin door de weerstand van 12.000 greenback (10.090 euro), en wist te stijgen tot bijna 12.500 greenback (10.511 euro). Daarmee bereikte de cryptocurrency het hoogste punt sinds juli 2019. Wat kunnen we nu van bitcoin verwachten: is dit een break-out of een faux-out? In deze analyse bespreken we beide situation’s.

Optie 1: Het is een break-out

In het positieve situation blijft de koers boven 12.000 greenback (10.090 euro). In de analyse van gisteren schreven we dat bitcoin uit een opwaartse driehoek is gebroken. Deze driehoek zie je op de koersgrafiek hieronder terug, elke candle op de grafiek stelt vier uur voor. Het doel van de driehoek is zo groot als de opening aan de linkerkant, in dit geval betekent dit dat de koers naar 13.270 greenback (11.158 euro) kan gaan. Wat doet bitcoin in dit situation?
Op dit second is de bitcoin prijs aan het dalen. Blijft dit doorgaan, dan betekent dit waarschijnlijk dat de koers de uitbraak op 12.000 greenback (10.093 euro) nog eens gaat testen.

Bij een succesvolle check schiet de koers daarna omhoog. De eerste weerstand is dan het vorige toppunt rond 12.420 greenback (10.446 euro), de onderste groene lijn op de grafiek. Bitcoin kan daarna verder groeien naar 13.270 greenback (11.158 euro), het koersdoel van de driehoek. Dat is de bovenste groene lijn op de grafiek.

Optie 2: Het is een faux-out

Maar wat als bitcoin wel onder 12.000 greenback (10.090 euro) zakt? Dan is de beweging van gisteren geen uitbraak, maar een zogeheten faux-out. Of in het Nederlands, een neppe uitbraak.

De laatste keer dat dit voorkwam was op 2 juni. De koers schoot toen door de magische grens van 10.000 greenback, bleef daar een halve dag hangen, en zakte daarna internet zo onerous weer terug. De bitcoin prijs bewoog daarna nog bijna twee maanden lang zijwaarts. De faux-out van toen zie je op de grafiek hieronder terug.

Wat doet bitcoin in dit situation?
Bij een faux-out kan je een snelle daling verwachten tot onder 12.000 greenback (10.090 euro). Dat is de oranje lijn op onderstaande grafiek. Zakt de koers nog verder, dan vindt bitcoin waarschijnlijk ondersteuning op 11.430 greenback (9.611 euro), de rode lijn op de grafiek.

Houd 12.000 greenback in de gaten

De kern van het verhaal? Houd in de gaten of bitcoin de prijs van 12.000 greenback (10.090 euro) kan vasthouden. Vindt bitcoin ondersteuning op dit niveau, dan kan de koers verder stijgen.

Wil je altijd en overal op de hoogte zijn van de bitcoin koers? Bekijk dan de waarde in actual-time op deze pagina:


Volg stay bitcoin koers

About Tom Greenly

Check Also

Macroeconomic Trends Boost Bitcoin and Gold, US Dollar Index Shows Bearish Double-Top

Based on a lot of experiences and commentary from monetary analysts, the world is “drowning …

Ethereum Recovers Sharply, But ETH Must Clear This Level For A Sustained Rally

Ethereum is up 7% and it broke the $340 resistance zone towards the US Greenback. …

bbw sex