Dit kunnen we de komende week van Bitcoin verwachten – WANT – Want

De Bitcoin deed in het weekend weer een poging om door de grens van $ 12.000,- te breken. Dat lukte niet, maar de bulls blijven dapper vechten om de koers een positieve week te gunnen. Of dit gaat lukken is de vraag. Wij blikken vooruit en bekijken aan de hand van een technische en fundamentele analyse wat de Bitcoin deze week te wachten staat.

Wanneer we de Bitcoin bestuderen kunnen we naar de technische analyse kijken (deze is gebaseerd op de koersontwikkeling) en de fundamentele analyse, die gebaseerd is op niet-cijfermatige factoren. Wij bekijken de verwachtingen voor komende week en beginnen met de technische analyse.

Technische weekanalyse Bitcoin

De Bitcoin is vanochtend wisselend begonnen. In eerste instantie viel de koers terug nadat vrijdag een aanval op het weerstandsniveau van $ 12.070,- mislukte. De koers daalde aanvankelijk laborious naar $ 11.123,50, maar klom daarna weer snel op richting $ 11.900,-. Nu zien we de Bitcoin rond deze koers vechten om de bulls dominant te houden.

Bullish state of affairs voor de Bitcoin in de komende week

Om de bulls inderdaad in management te houden is het belangrijk dat de koers boven het Pivot-punt van $ 11.707,- blijft. Wanneer dit lukt zal de interesse toenemen en ontstaat er ruimte om door de hoogste koers van vorige week (op $ 12.079,50) te breken. Er is dan ruimte tot groei tot de eerste sterke weerstand op $ 12.290,-. Wanneer de markt die kan doorbreken is de $ 12.663,- de tweede en laatste sterke weerstand die de ruimte richting $ 13.000,- blokkeert.

Wat als de BTC koers bearish wordt?

Ook wanneer de beren komen is er veel ruimte in de koers. Als de koers tot een correctie gedwongen wordt is de eerste sterke help te vinden op $ 11.334,- en het tweede steunniveau op $ 10.751,- en dat is niet toevallig het laatste CME-koersgat dat nog open staat.

Uiteraard is de vraag welke kant de koers opgaat. Wellicht geeft een fundamentele analyse daar antwoord op.

Fundamentele weekanalyse voor de Bitcoin

Om in te schatten of de koers bullish of bearish gaat ontwikkelen kijken we naar niet financiële factoren. Er zijn three dingen belangrijk voor de komende week.

Hashrate op recordhoogte en mining problem omhoog

Allereerst zien we dat de hash charge (de computerkracht die miners besteden om Bitcoin te minen op recordhoogte ligt. Dat betekent dat de aanpassing van de ‘mining problem’ een stijging in de moeilijkheidsgraad wordt. Historisch gezien blijkt een stijgingspercentage in moeilijkheidsgraad voor een vergelijkbare procentuele stijging van de koers te zorgen. De aanpassing van de moeilijkheidsgraat staat voor zaterdag gepland.

Bitcoin verliest correlatie met goud

Toen de goudkoers op het hoogste punt stond was de correlatie tussen goud en het digitale goud 68%. Sinds goud momentum verliest en de koers daalt, daalt de correlatie ook nu de Bitcoin bulls huge blijven houden. Die correlatie ligt momenteel op 48%. Op dit second is het moeilijk in te schatten wat dit voor impact op de Bitcoin-koers zal hebben. Het kan namelijk zijn dat merchants in goud na de topkoers angstig zijn geweest voor het onbekende en juist naar de Bitcoin overgestapt zijn omdat males weet dat daar nog ruimte is om de hoogste koers te bereiken. In het algemeen is een hoge correlatie tussen Bitcoin en goud echter vertrouwenwekkender voor de koers van de cryptomunt. Aan de andere kant kan de opzienbarende beweging van Warren Buffett voor een nieuwe recordkoers van goud zorgen, waardoor de correlatie weer verbetert.

Waarschuwing: Markt te gierig

Er is voor de komende week voor zover nu bekend maar één signaal dat een serieuze waarschuwing voor een correctie laat horen. De zogenoemde ‘worry and greed’ index laat een veel te gierig sentiment zijn. Dit wil zeggen dat de Bitcoin te hoog gewaardeerd is bij de huidige koers. Uit het verleden blijkt dat een correctie dan vaak niet ver weg is.

Wat voorspellen wij voor de Bitcoin in de komende week?

Al met al lijkt het merendeel van de technische en fundamentele analyse-factoren nog op een koersstijging te wijzen. Daarbij is vooral een koers ‘hoog in de elf’ voor vandaag en morgen belangrijk. Ook zien we dat er langzaam wat wolken aan de heldere bull-hemel verschijnen. Het lijkt dan ook dat er niet veel tijd is om een volgende bull-run te starten. Uiteraard geldt zoals altijd DYOR.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de reside-koersen 24 uur per dag volgen als je actual-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:

Dit kunnen we de komende week van Bitcoin verwachten

About Tom Greenly

Check Also

COVID-19 made Bitcoin more appealing to investors

A survey by Grayscale Investments signifies that the COVID-19 pandemic has elevated investor urge for …

Singapore’s Biggest Bank Reportedly Plans Bitcoin Trading—How Would BTC React?

DBS Bank Ltd is seeking to provide help for Bitcoin because it seems to capitalize on …

bbw sex