Bitcoin mining pool verstuurt 800 BTC naar Binance, kans op daling – BTC Nieuws

Gaat bitcoin zakken? Dat zou zomaar kunnen, volgens on-chain analysebureau CryptoQuant. Het bureau plaatste zonder verder commentaar dat mining pool Poolin 800 bitcoins (ongeveer eight miljoen euro) heeft verstuurd naar cryptobeurs Binance. CEO van CryptoQuant durft stelliger te zijn: ‘Ik verwacht een kleine daling.’

Veel meer bitcoin dan normaal verkocht

De transactie van de miningpool kan je hier terugvinden op de blockchain. Het is opvallend dat Poolin maar liefst 800 bitcoins naar Binance verstuurt, het is een stuk meer dan wat de miningpool normaal naar de beurs stuurt.

Verkoopt Poolin haar cash direct op de beurs, dan kan deze verkoopdruk zorgen voor een lagere bitcoinprijs.

Maar het is niet bekend of Poolin de bitcoins gaat verkopen op de spotmarkt van Binance. Het kan ook zijn dat Poolin de cash verkoopt by way of de over-the-counter desk van Binance. Verkopen zij hun cash op die manier, dan heeft de verkoop weinig impact op de bitcoin prijs.

Dat mining swimming pools zoals Poolin meer gaan verkopen, hoeft trouwens niet erg te zijn. In dit artikel leggen we uit waarom dit juist positief kan zijn. Korte samenvatting: zolang de markt sterk is en de vraag naar bitcoin blijft stijgen, kunnen miners gerust meer bitcoin verkopen.

Miners beginnen langzaam weer meer te verdienen

Het zijn gekke tijden voor bitcoin miners, de verdiensten voor het minen van bitcoin zijn alles behalve stabiel. De beloning voor miners bestaan uit een vaste beloning per transactieblok en alle transactiekosten die aan miners betaald worden.

De bitcoin koers in is een belangrijke issue voor miners, need dat heeft invloed op de waarde van de vaste beloning en de waarde van de transactiekosten. De koers was in de afgelopen maanden nogal omstuimig. Zo was de coronacrash een harde klap, door de dalende bitcoinkoers verdienden bitcoin miners een stuk minder.

De prijs steeg daarna, en daarmee ook weer de winst voor miners. Maar in mei werd de beloning voor het minen van bitcoin gehalveerd, tijdens de bitcoin block halving. Bitcoin miners kunnen nu eindelijk weer omhoog kijken, vanaf eind juli stijgt de koers weer en daarmee ook de beloningen voor miners.

About Tom Greenly

Check Also

Filecoin Founder Accuses Justin Sun of Spreading Lies About FIL Tokens as Fresh Dumping Allegations Emerge

Juan Benet, a founder at Filecoin, is attacking Justin Sun for spreading utterly false accusations …

Chainlink Could Follow Bitcoin and Go Parabolic if It Breaks One Key Level

Chainlink and different altcoins have been severely underperforming Bitcoin all through the previous few days, …

bbw sex