Over die 51%-aanval op Ethereum Classic – BNR Nieuws

Ethereum Classic, een afsplitsing van de ether die de tweede coin ter wereld is, is de afgelopen dagen twee keer getroffen door een aanval waarbij iemand gewoon within the cloud computerkracht heeft gehuurd die meer was dan alle eerlijke miners bij elkaar en daardoor dezelfde cash twee keer kon uitgeven. Dat kostte twee ton en leverde 5,5 M aan winst op. Maar natuurlijk ook een flinke koersval voor de Ethereum Classic.

Over die 51%-aanval op Ethereum Classic

BNR

Zo’n 51% aanval werkt als volgt. De transacties van veel cash worden bijgeschreven door miners die in een soort competitie, maar ook in overeenstemming het werk daarvoor doen. Bij sommige cash werkt het anders maar daar hebben we het even niet over. Dat proces is veilig door het grote aantal miners, is het verhaal. Een oneerlijke partij kan de blockchain alleen vervalsen als hij meer rekenkracht heeft dan alle eerlijke miners samen. Het idee is dat dat niet haalbaar is. Maar de werkelijkheid is dat dat alleen geldt voor de cash pak ‘m beet uit de top-20 qua marktkapitalisatie.

In Cryptocast deze week

We krijgen bezoek van Bart Groothuis, Europarlementariër van de VVD. Hij waarschuwt voor de Chinese language initiatieven voor een digitale munt gekoppeld aan een blockchainplatform. Europa en Amerika liggen daar ver op achter dus China kan hiermee een voorsprong nemen, een standaard zetten, sancties ondergraven, landen en bedrijven aan zich binden. Wat kan de westerse wereld doen om weerwerk te bieden dat is de vraag in de Cryptocast, morgen beschikbaar eind van de middag

Alle afleveringen van de Cryptocast zijn te beluisteren through de BNR app, BNR.nl of je favoriete podcast-app.

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum prijsanalyse 20 oktober 2020 – Newsbit.nl

Hoe staat Ethereum er deze week voor? Elke dinsdag analyseert onze crypto analist de ETH …

Bitcoin stijgt boven de $11.600, Ripple heeft uitstekende dag – Cryptonews Netherland

Bitcoin-prijs begon een gestage stijging boven het niveau van $11.350. BTC wist boven het niveau …

bbw sex