Tweede aanval op Ethereum Classic (ETC) in week, vorige kostte maar 17,5 bitcoin – BTC Nieuws

De blockchain van Ethereum Classic heeft een nieuwe 51%-aanval te verwerken gehad. Tijdens deze aanval zijn 4000 blokken opnieuw gereorganiseerd. Dit is de tweede keer deze week dat ETC een reorganisatie van blokken meemaakt. Ethereum Classic vraagt ​​cryptobeurzen nu om bevestigingstijden voor alle stortingen en inkomende transacties te verhogen.

Ethereum Classic tweede aanval van 51% in een week

Slechts een paar uur geleden, meldde Etherchain dat Ethermine de uitbetaling van hun ETC-pool heeft uitgeschakeld vanwege een reorganisatie van 4000 blokken. Op dit second is er geen informatie over of deze aanval verband houdt met de vorige en of dat deze is uitgevoerd door dezelfde aanvallers.

Binance informeerde dat de reorganisatie van meer dan 4000 blokken plaatsvond in blok 10935622 en het geïmplementeerde waarschuwingssysteem Binance ving dit onmiddellijk op. Daarom hebben ze besloten om opnames en stortingen cease te zetten.

Tegelijkertijd adviseerde Ethereum Classic cryptobeurzen, miningpools en andere ETC-diensten om de bevestigingstijden voor alle stortingen en inkomende transacties te verhogen. Op deze manier kan het aantal getroffen gebruikers worden beperkt.

Oplossingen gezocht

Gebruikers vroegen Ethereum Classic om iets te doen en het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Dit is het sort voorval dat de reputatie en bruikbaarheid van ETC op lange termijn kan beïnvloeden.

Een van de oplossingen zou kunnen zijn om een ​​soort aanvalsbescherming van 51% te implementeren. Vitalik Buterin (van Ethereum) suggereerde dat Ethereum Classic zou kunnen overstappen naar een Proof-of-Stake (PoS) consensusalgoritme, hij denkt dat het aantal aanvallen afneemt. Momenteel gebruikt ETC Proof of Work. Dat werkt fantastisch voor bitcoin, maar minder goed voor kleinere cash.

Toch lijkt de markt niet te reageren op deze aanval. De koers van ethereum traditional lijkt de afgelopen 24 uur nauwelijks te bewegen. Een cynicus zou zeggen dat dit wordt veroorzaakt doordat de bevestigingstijden te lang zijn en de markt geen cash kan dumpen.

Op dit second staat Ethereum Classic op de 25e plek qua totale marktwaarde. Als je het aantal cash in omloop vermenigvuldigd met de huidige prijs, dan kom je op een totale waarde van 587 miljoen euro.

Het is het vermelden waard dat de vorige aanval op het ETC-netwerk resulteerde in een verlies van 807.260 ETC. De aanvaller gaf slechts 17,5 bitcoin uit om ongeveer four,5 miljoen euro aan ETC buit te maken.

About Tom Greenly

Check Also

Investeer vanaf nu in QTUM via crypto app BLOX! – BTC Nieuws

Cryptocurrency buying and selling app BLOX voegt de munt QTUM toe aan het assortiment. Vanaf …

Bitcoin komt dichter bij $11.000, Altcoins worden groen – Cryptonews

Bitcoin-prijs begon een gestaag herstel boven de weerstandsniveaus van $10.500 en $10.550. BTC overtrof zelfs …

bbw sex