Scams maken ethereum transacties onnodig duur – BTC Nieuws

De afgelopen maanden gaat het alleen maar over Ethereum. De blockchain wordt voor ontzettend veel doeleinden gebruikt, denk aan alle stablecoins, tokens en apps die gebruik maken van het netwerk. Sinds start dit jaar is DeFi ook in opmars en alle bijbehorende sensible contracts worden ook als transacties gerekend. En dan steeg de munt ether ook nog eens naar 400 greenback dit weekend.

Kan het netwerk dit wel bijhouden?

Met Gasoline vooruit

Hierboven zie je hoeveel fuel er per dag wordt gebruikt op het netwerk van Ethereum. Voor elke transactie (verzenden van ETH, verzenden van tokens, interacties met sensible contracts) moeten transactiekosten betaald worden. Deze transactiekosten worden berekend in Gasoline. Gasoline wordt op zijn beurt weer betaald in ETH.

Velen zullen bovenstaande toename toeschrijven aan DeFi-protocollen zoals Uniswap, Compound en de aanstaande lancering van het ETH 2.zero-testnet. Ze maken ongetwijfeld deel uit van de hogere activiteit, maar ze zijn niet de belangrijkste reden achter de netwerkdrukte van ETH.

Ethereum is een rip-off

Een groot deel van de verantwoordelijkheid ligt bij de ponzi scams Forsage, MMM en Lion’s Share. Op foundation van het totale aantal transacties en standaard gaslimieten voor de contracten, waren deze rip-off sensible contracts verantwoordelijk voor ongeveer 5.600 ether aan gaskosten de afgelopen maand, of ongeveer 10% van het totale verbruik.

Om dit in het juist perspectief te plaatsen: deze drie ponzi’s gebruiken evenveel als Tether, dat tientallen miljoenen transacties uitvoert en miljarden over Ethereum verplaatst.

Sinds halverwege juli wordt op Ethereum elke dag minimaal 1 miljoen transacties uitgevoerd voor 21 miljard Gasoline. Daarnaast wordt 57 miljard fuel exclusief gebruikt voor de uitvoer en creatie van sensible contracts. De drie ponzi’s gebruiken ongeveer 17 miljard fuel van dit verbruik, bijna 30% van alle sensible contractactiviteit.

gas ethereum

Een transactie op het Ethereum netwerk kost nu ongeveer 1,70 euro, dit is sinds halverwege 2018 niet meer voorgekomen. Vitalik Buterin zag dit jaren geleden al aankomen. Ethereum werkt aan dit schaalprobleem en verwacht dat ETH 2.zero de oplossing is. Vandaag wordt het laatste testnetwerk van ETH 2.zero reside gezet en met een beetje geluk kan de echte versie in november gelanceerd worden. De verwachting is dat in aanloop naar de lancering, de ethereum koers nog flink gaat stijgen.

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin weer boven $13.000, Ethereum en grote Altcoins corrigeren lager – Cryptonews Netherland

Na een neerwaartse correctie op korte termijn vond de bitcoin-prijs steun boven $12.750. BTC begon …

Bitcoin probeert verder te stijgen, Altcoins consolideren – Cryptonews Netherland

Na een neerwaartse correctie op korte termijn vond bitcoin steun in de buurt van de …

bbw sex