De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Trekt ethereum (ETH) ons het dal uit? – Crypto Insiders

Waar de reguliere markten momenteel wat wispelturig op en neer dansen, lijkt de cryptocurrency-motor volop te draaien. Projecten die in korte tijd wel three.000% stijgen zijn geen uitzondering. Gaan we dan echt een compleet nieuwe bull run in tot diep komend jaar? Gezien de huidige wereldeconomie lijkt dat onwaarschijnlijk. Echter schuilt juist in die onwaarschijnlijkheid het gevaar.

Zoals altijd in dit soort roerige tijden beweegt de koers “onlogisch’” voor velen. Dat geeft gelegenheid to excessive uitschieters. Doordat veel mensen ernaast zitten moeten ze de prijs najagen óf gaan tegen de koers in. Een goed voorbeeld hiervan is Tesla (TSLA), die start december 2019 nog $325 noteerde en slecht twee maanden later op $985 stond.

Ethereum 

Momenteel is het dus ethereum (ETH) die bij vlagen flink het gaspedaal intrapt. Zoals ook op onderstaande afbeelding te zien is, zijn we sinds 20 juli een goede $100 geklommen tot zo’n $335 op dit second.

Afbeelding 1: de wekelijkse grafiek van ethereum (ETH) op cryptocurrency alternate Coinbase

Tip: bij Bitvavo kun je tot 1.000 euro bitcoin kopen zonder kosten!

Zoals ik al aangaf in onze omgeving voor members zijn we nu wel in in een mogelijk lastige zone terechtgekomen. Deze dikke zone tot aan de $360 zou de koers kunnen doen afremmen. Als we daar goed doorheen weten te komen zou ik targets van $450 en $500 hebben. Bij een kleine terugval zou er nog niets aan de hand zijn als we terugvallen naar de $300; zelfs $275 zou nog geen ramp zijn, al is dat natuurlijk al -20% vanaf hier. Daarnaast zijn de huidige hoge charges van ethereum ook wel een puntje.

Bitcoin

De grote leider staat op dit second op de deur te bonken van de $11.300 weerstand.

de_koers_van_bitcoin_BTC_volgens_michiel_trekt_ethereum_ETH_ons_het_dal_uit_afbeelding1_bitcoin_koersAfbeelding 2: de drie-dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency alternate Coinbase

Ondanks de moeite die bitcoin momenteel met het breken van deze zone heeft lijkt het kansrijk op korte termijn. Zolang we help vinden op de $10.800 is er een goede kans dat de $11.300 gebroken wordt. Bijbehorende targets zouden $12.200, $12.900 en $13.900 bedragen.

Mochten we verder wegzakken, dan lijkt de $10.500 een cruciale zone. Daaronder gaat het geheel weer consolideren worden en wordt het geduld weer op de proef gesteld. To this point nog niks aan de hand. Uiteraard is het wel zaak om je cease-loss te verplaatsen naar break-even. Mocht je ergens tussen de $9.150-9.400 gekocht hebben, dan wil je natuurlijk geen verlies kunnen maken.

Uiteraard geen verkeerd vooruitzicht gezien de huidige economie. Mocht er richting het eind van het jaar meer onrust en toch een financiële disaster ontstaan, dan ben ik zeer benieuwd. Benieuwd waar we economisch terecht gaan komen maar ook wat crypto gaat doen. Het lijkt een zekerheidje dat deze vrolijk mee zal dalen met de reguliere markten. Kortom, we gaan een half jaar vol verrassingen tegemoet.

Meer van mij horen en zien? Meld je dan aan in onze omgeving voor members en krijg doordeweeks koersvideo’s, uitleg, interessante discussies, buying and selling alerts en meer. Kom de eerste 30 dagen free of charge proberen!

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin corrigeert winsten maar nog steeds boven $13.000, Ripple boven $0,25 – Cryptonews Netherland

Onlangs was er een opwaartse uitbreiding van de bitcoin-prijs boven het niveau van $13.200. BTC …

Op ETH gebaseerde DeFi-ruilkaarten verhandelt voor duizenden euro's – Newsbit.nl

Deze zomer zijn gedecentraliseerde financiële applicaties (DApps) enorm in populariteit gestegen. Gedurende deze tijd werden …

bbw sex