Bitcoin door belangrijke 10.000 dollar, maar blijft dat deze keer ook zo? – BTC Nieuws

Bitcoin heeft opnieuw het belangrijke niveau van 10.000 greenback (eight.537 euro) veroverd. Dat zie je op de grafiek hieronder. Lang bewoog de koers zijwaarts maar op 22 juli brak de prijs van bitcoin echt uit. Maar blijft bitcoin deze keer boven 10.000 greenback?

Al maanden een sterke weerstand

Op de grafiek hieronder zie je de koersbewegingen van mei tot en met nu. De rode horizontale streep geeft de prijs van 10.000 greenback weer.

Al maanden is 10.000 greenback een sterke weerstand:

  • In mei lukte het bitcoin niet om langer dan vier uur boven 10.000 greenback te blijven (eerste blauwe pijl)
  • Start juni schoot de koers boven de rode lijn, en bereikte zelfs even 10.500 greenback (eight.968 euro). Dat zie je bij het rode kruis. Maar helaas was dit van korte duur, de prijs dook al snel onder de rode lijn.
  • Gisteren vond bitcoin even weerstand op 10.000 greenback (blauw pijltje). Maar nu staat de koers ruim boven dit niveau.

Eindelijk uit jarenlange trendlijn

Op de lange termijn ziet het er nu erg goed uit voor bitcoin. De koers is na bijna drie jaar eindelijk uit een trendlijn gebroken. Deze trendlijn tekenen we over de prime van eind 2017 (eerste pijl), tot over de toppen van 2019 (volgende twee pijlen). In de afgelopen maanden deed bitcoin nog een poging om met de trendlijn te breken (laatste pijl), maar zonder succes. Nu lijkt bitcoin definitief te zijn uitgebroken. En dat is erg goed nieuws.

Op de grafiek hieronder zie je deze uitbraak. Bij uitzondering zie je deze keer geen candles, maar is de koers afgebeeld met een zwarte lijn. Daardoor kan je de uitbraak nog beter zien.

Op de afbeelding hieronder zie je de uitbraak nogmaals op de daggrafiek, maar dan ingezoomd. Bitcoin is uit de bovenste trendlijn gebroken en lijkt op weg naar nieuwe hoogtes.

Maar er is ook voorzichtigheid

Niet iedereen is overigens positief. Ki Younger Ju is CEO van on-chain analysebureau CryptoQuant. Hem valt het op dat er opvallend veel bitcoins worden verstuurd naar wallets van cryptobeurzen.

Blijkbaar vinden verschillende whales dat de koers te snel aan het stijgen is. Whales zijn bitcoin investeerders met grote hoeveelheden munten. Omdat zij zoveel bezitten, hebben zij veel invloed op de markt. Een instroom van bitcoins naar beurzen kan erop wijzen dat whales hun munten willen gaan verkopen op de beurs.

Investeerders worden gierig

Een andere nuttige indicator is de Worry & Greed index van Different.me. Dit is een indexcijfer tussen de zero en de 100 die het sentiment op de markt meet. Het idee achter de indicator is dat je ‘tegen de meute’ in moet handelen.

Op dit second tikt de wijzer 58 aan, een teken van lichte hebberigheid. Stijgt het indexcijfer verder, bijvoorbeeld naar 75? Dan wordt het tijd om aan verkopen te denken.

De Worry & Greed index is een gewogen gemiddelde van verschillende factoren. De volatiliteit van de koers speelt voor een groot deel mee. Als de koers veel beweegt, is dat volgens de web site achter de indicator een teken van een angstige markt. Ook wordt het 30- en 90-daags gemiddelde van de koers en het handelsvolume meegenomen. Is de pattern stijgend, dan worden investeerders langzaamaan hebzuchtig.

Daarnaast wordt het sentiment op social media meegenomen en worden er enquêtes afgenomen om het sentiment te meten. Twitter en Reddit zijn bijvoorbeeld social media platformen waarop veel wordt gediscussieerd over bitcoin en cryptocurrency’s.

Tenslotte kijkt Different.me naar het zoekvolume op trefwoorden zoals ‘Bitcoin’ in Google Traits. Maar ook naar combinaties van woorden, zoals de populariteit van ‘bitcoin prijs manipulatie’. Laatstgenoemde is een teken dat er angst heerst op de markt.

Komende dagen worden spannend

Tegenstrijdige signalen dus! Aan de ene kant is het positief dat de koers uit een trendlijn breekt die sinds eind 2017 geldig is. Aan de andere kant wijzen sommige indicatoren erop dat de prijs binnenkort kan gaan dalen. Het wordt de komende dagen hoe dan ook spannend om te zien of bitcoin boven 10.000 greenback kan blijven.

Volg hier de reside bitcoin koers en mis geen second!


Verify reside bitcoin koers

About Tom Greenly

Check Also

Whale cluster at $13K is now a support zone

In accordance with on-chain knowledge from the analysts at Whalemap, $13,00zero has grow to be …

Analyst: XRP Bull Run a Week Away as It Completes Bullish Technical Pattern

XRP’s worth motion has been just like the way it has been for the previous …

bbw sex