‘Volgend jaar bankencrisis, banken willen crypto kapot’ – BNR Nieuws

Arno Wellens is een onafhankelijk, welbespraakt financieel journalist die harde kritiek uit op het financiële systeem. Zijn favoriete onderwerpen zijn de eurocrisis, belastingontwijking, beleggingsfraude en inmiddels ook de economische gevolgen van de corona-pandemie. Ook magazine hij graag een boekje open doen over de solvabiliteit van banken, met title Deutsche Financial institution.

‘Volgend jaar bankencrisis, banken willen crypto kapot’

In deze aflevering stelt hij dat veel banken (waaronder ABN Amro) nu al technisch failliet zijn, wat volgend jaar bij het opmaken van de jaarrekeningen zal blijken. Wellens denkt dat het coronaherstelfonds mede bedoeld is om deze problemen op te lossen. De Cryptocast bespreekt met hem daarnaast over onderwerpen die direct related zijn voor crypto, bijvoorbeeld de geldprinter en het dwarszitten van cryptobedrijven in wetgeving. Crypto biedt een alternatief voor de banken maar juist daarom zullen overheden en de banken zelf er alles aan doen om crypto te dwarsbomen. Gaat Bitcoin het redden in de strijd tegen de gevestigde belangen? Wellens denkt van wel maar zonder slag of stoot zal het niet gaan.

Gast:

Arno Wellens

Hyperlinks:

Arno’s eigen web site met boek ‘Het Euro Evangelie’

Interview met Mario Monti in De Volkskrant

Nieuws:

Tokensale van basketballer mislukt

Banken in VS mogen cryptorekeningen gaan aanbieden

Video:

Group:

Herbert Blankesteijn, presentator BNR Digitaal

Madelon Vos, dealer en YouTuber

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin off record highs, slumps 7% in volatile trade

© Reuters/DADO RUVIC FILE PHOTO: A illustration of digital foreign money Bitcoin is seen in …

ECB Chief Christine Lagarde Downplays Bitcoin’s Risks to Financial Stability, Troubled by Stablecoins

ECB President Christine Lagarde downplays any dangers bitcoin and different cryptocurrencies may pose to monetary …

bbw sex