Zorgt uitbraak bitcoin voor einde altseason? – BTC Nieuws

Vandaag is de koers van bitcoin eindelijk uitgebroken. Dat kan gevolgen hebben voor de koersen van altcoins, die de afgelopen weken profiteerden van de stabiele bewegingen van bitcoin. Zorgt de uitbraak van bitcoin nu voor het einde van deze altseason?

Marktaandeel bitcoin gedaald in juli

Toen bitcoin nog stabiel bewoog, groeiden veel altcoins in waarde. En dat ging ten koste van de dominantie van bitcoin op de cryptomarkt. Het marktaandeel is flink gedaald, van 66,5 procent eind juni tot aan 63,four procent op maandag 20 juli. Dat zie je terug op onderstaande grafiek. Op coinvergelijkingswebsite Coincodex zie je de dalende dominantie van bitcoin ook op een andere manier. Als je de high 200 cash bekijkt van de afgelopen maand, dan zijn er 157 munten die beter presteren dan bitcoin. Ook is bitcoin een van de weinige munten die een licht verlies noteert. DeFi-tokens zoals Synthetix en LEND profiteerden juist, met maandelijkse stijgingen van respectievelijk 180 procent en 129 procent.

Bitcoin als stablecoin in juli

Dat sommige altcoins beter presteerden dan bitcoin, zie je ook op onderstaande grafiek terug. De zwarte lijn vertegenwoordigt de koersbewegingen van bitcoin. Deze beweegt rond de zero procent, er is vrijwel niets veranderd sinds 1 juli. De andere lijnen laten de koersen zien van chainlink (groen), dogecoin (rood) en cardano (blauw). Deze cash hebben nu een winst van 40 tot 60 procent, terwijl bitcoin blijft steken rond zero procent.

Komt daar nu een einde aan?

Nu de koers van bitcoin is uitgebroken, kan het zijn dat veel merchants weer een positie in bitcoin nemen. Veel investeerders geloven namelijk dat het een kwestie van tijd is voordat bitcoin door 10.000 greenback breekt. De uitbraak van vandaag is in ieder geval hoopgevend. De koers is namelijk uit een formatie gebroken die al sinds mei zichtbaar was. Meer hierover lees je in onze andere koersanalyse van vandaag.

Altijd op de hoogte blijven van de koers? Verify dan de stay bitcoin koers hier:


Volg stay de bitcoin koers

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin Faces Pivotal Quarterly Close, Here’s Why

Bitcoin value is dealing with a traditionally unstable quarter, that’s previously taken the cryptocurrency to …

New Zealand Tax Agency Asks Crypto Firms to Hand Over Clients’ Personal Data

The Inland Income Division (IRD) of New Zealand has requested that crypto firms within the …

bbw sex