Twitteraccounts miljardairs en politici gehackt: ‘Maak bitcoins over’ – Telegraaf.nl

Er zouden al aan tienduizenden euro’s naar het bewuste bitcoin-account zijn overgemaakt. Het is onduidelijk hoeveel mensen precies zijn gedupeerd. Volgens persbureau Reuters blijkt uit openbare blockchain-gegevens dat de vermeende oplichters al meer dan 100.000 greenback, omgerekend zo’n 87.000 euro, aan cryptovaluta ontvangen. Blockchain is een collectief logboek dat onder meer wordt gebruikt voor virtueel geld.

De betreffende tweets, waarin een linkje naar een onbekende bitcoinhandelaar stond, zijn later van de profielen verwijderd. Geverifieerde accounts werden tijdelijk geblokkeerd. In de berichten stelden de afzenders onder meer in een ’genereuze dag’ te zijn en een lucratieve bitcoin-aanbieding te hebben die maar voor een half uurtje werkt. Gebruikers konden daar op ingaan door op een hyperlink te klikken. De inleg van het aantal bitcoins, tot 1000 greenback, zou dan verdubbeld worden. Het gaat echter om een rip-off, internetoplichting.

Ook het account van Cash App, een miljoen volgers, lijkt te zijn gekaapt.

Ook het account van Money App, een miljoen volgers, lijkt te zijn gekaapt.

Volgens Twitter hebben hackers ingebroken bij medewerkers die toegang hebben tot het „interne systeem” van het sociale mediaplatform. De inbrekers zouden die toegang hebben gebruikt om de controle over een aantal prominente, geverifieerde accounts te kapen. Bij dergelijke accounts, die onder meer door beroemdheden, journalisten, overheden en politici worden gebruikt, is door Twitter gecheckt wie de gebruiker is. „We onderzoeken welke andere kwaadaardige activiteiten ze mogelijk hebben uitgevoerd of tot welke informatie ze mogelijk toegang toe hebben gehad”, stelde het bedrijf in een verklaring over de hacks.

Twitter gooide een groot aantal accounts op slot vanwege de aanval en stelde voor een groot aantal gebruikers beperkingen in. In een verklaring stelt het bedrijf de toegang pas weer volledig te herstellen als dat veilig is. „Zware dag voor ons bij Twitter”, zei Twitter-baas Jack Dorsey in een tweet. „We voelen ons allemaal verschrikkelijk dat dit gebeurd is.”

Musk

Tesla, het bedrijf van Musk, hebben nog geen mededelingen gedaan over wat precies is voorgevallen. De digitale cryptowereld staat bekend om de vele oplichtingspraktijken en nepaanbevelingen van beroemdheden.

Ook het account van PVV-leider Geert Wilders, een fervent liefhebber van Twitter met ruim 800.000 volgers, lijkt te zijn gehackt, al gaat het niet om de bitcoin-rip-off. Op het profiel van de politicus zijn onder meer retweets te zien over rapper Boef, terwijl de twee niet bepaald vrienden zijn.

Het account van Geert Wilders lijkt te zijn overgenomen door een hacker.

Het account van Geert Wilders lijkt te zijn overgenomen door een hacker.

About Tom Greenly

Check Also

Stock Market End Game Will Crash Bitcoin

Shut up of clear bitcoin signal standing on golden digital floor surrounding by wire community. …

Leaked Data Outs Bitcoin Investment Company as Scam: Founders Deny the Allegations

A South African group calling itself “Nameless ZA” has revealed contemporary data that seemingly helps …

bbw sex