De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run? – Crypto Insiders

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige week van $12 miljard naar iets minder dan $7 miljard aan quantity gegaan. Wat houdt dat in? Heel simpel: geen nieuw geld, dus geen significante stijging. Daarnaast moet er quantity smart nog flink wat gebeuren willen we de weekly breken op $9.300.

Bitcoin op de wekelijkse grafiek

We zien de afgelopen week dat de koers van bitcoin tussen de $9.300 en $9.100 (uitschieters daargelaten) aan het rangen. Ook afgelopen dagen zien we dat bitcoin redelijk sideways-bewegingen aan het maken is. Dit is goed geweest voor altcoins, deze zijn dan ook vorige week flink gestegen, en wellicht krijgen we nog een week waarin alts die nog niet gestegen zijn wat kunnen laten zien. Vooralsnog is er echter niets aan de hand voor bitcoin. Echte problemen beginnen pas als we de $eight.700-grens gaan verliezen als help. Maar zoals gezegd zijn we daar nog niet, dus heeft het weinig nut om daar nu naar te kijken. Mochten we gaan stijgen en we gaan richting weerstand, dan zou ik pas een lengthy openen boven $9.800, als er nieuw quantity is! 

Bitcoin op de dagelijkse grafiek

Als we naar de dagelijkse grafiek kijken zien we dat er goed gebounced is op help; op de greenback zogezegd. De vraag is “waar gaan we nu naar toe?” We zijn zoals verwacht richting de $9.300 gegaan, maar daar web niet gekomen. Mijn verwachting is dat deze stijging eigenlijk alleen bedoeld is om de late shorters onderwater te laten staan, en ze dus zo eruit te stoppen of te liquideren. Er is met deze stijging niet heel veel positief quantity gemoeid, namelijk $12 miljoen met $184 miljoen marktcontracten en daarna een daling die werd gepaard met een negatief quantity van $15 miljoen met $48 miljoen aan contracten; je ziet dat een fractie van het aantal marktorders is nodig om de stijging direct af te slaan. Ben ik bearish? Quantity-technisch zeker. Zie de grafiek voor meer data.

Bitcoin op de four-uurs grafiek

Tip: bij Bitvavo kun je tot 1.000 euro bitcoin kopen zonder kosten!

Op de four-uurs grafiek verandert er niet veel. Mijn verwachting is dat we naar het punt van controle kunnen gaan en daar worden afgewezen; deze ligt rond $9.285. Daarnaast hebben we daar ook het golden pocket liggen van Fibonacci welke ik verwacht dat die een resistance zal bieden. Zoals gezegd, we zijn hier in de buurt gekomen en zijn daar web niet gekomen, dit komt omdat de stijging op laag quantity was en ik verwacht dat als er geen groot quantity inkomt, dat deze stijging tijdelijk was en uiteindelijk de weekly van $eight.700 gaan testen. Vergeet niet dat we van $10.500 afkomstig zijn en we al die tijd geen greater highs hebben geprint op de chart. Daarnaast is ook het quantity week in week uit minder geworden.

Conclusie

Bitcoin is op korte termijn bearish, zolang er geen nieuw quantity inkomt. Er moeten marktorders worden gekocht of verkocht, anders blijven we sideways gaan. Uiteraard is dit positief voor altcoins op de korte termijn. Deze en vorige week was al een mooie altcoin week, en hebben we veel mooie stijgingen gezien zoals de all time excessive van LINK/BTC.

Je vraagt je uiteraard af, hoe ik aan die volumedata kom? Hoe weet ik waar er veel orders liggen. Hoe weet ik welk order block wél werkt en waar we vrij zeker doorheen gaan? Hoe kan ik zien als we in een vary zitten waar we quantity-technisch worden opgevangen en waar we resistance gaan zien? En nee dat kan je niet zien aan wat candles op TradingView, waar dan wel?  Dat leg ik allemaal uit in mijn leerprogramma. Het meest uitgebreide programma om van newbie naar een professionele dealer te gaan die constant winst maakt! Je kan mij daarover een persoonlijk bericht sturen op Telegram. Stuur het naar: @cryptodinero01.

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin off record highs, slumps 7% in volatile trade

© Reuters/DADO RUVIC FILE PHOTO: A illustration of digital foreign money Bitcoin is seen in …

ECB Chief Christine Lagarde Downplays Bitcoin’s Risks to Financial Stability, Troubled by Stablecoins

ECB President Christine Lagarde downplays any dangers bitcoin and different cryptocurrencies may pose to monetary …

bbw sex