Bitcoin aan het koorddansen met trendlijn volgens analyse: hoogste prijs 2020 in zicht? – BTC Nieuws

Bitcoin flirt met een uitbraak, zoals je misschien al zag in onze laatste video. Al weken schuurt de koers tegen een belangrijke trendlijn aan. Lukt het bitcoin om deze trendlijn te doorbreken?

Koorddansen met het gemiddelde

Voordat we deze vraag proberen te beantwoorden kijken we naar iets anders. Je ziet hieronder de bitcoin koers uitgedrukt in , elke candle op de grafiek stelt een dag voor. De rode lijn die dwars door de grafiek loopt, is het gemiddelde van de afgelopen vijftig dagen, ofwel de 50-dagen shifting common. 

Deze lijn wordt in de technische analyse vaak gebruikt als een dynamische weerstand of ondersteuning. In een stijgende pattern vindt de koers vaak steun op deze lijn, in een dalende pattern is dit gemiddelde juist een sterke weerstand.

Op dit second blijft het spannend. Het is bitcoin in de afgelopen dagen namelijk nog niet gelukt om boven de 50-dagen shifting common uit te breken. Blijft dit langer duren, dan is dat geen positief teken. Op de grafiek zie je aan de drie kruisjes dat de koers exhausting kan gaan zakken wanneer het bitcoin niet lukt om boven de rode lijn te komen.

Breekt bitcoin uit lange trendlijn?

Dan nu terug naar de belangrijkste trendlijnen, op de grafiek hieronder afgebeeld in het oranje. Deze trendlijnen zijn bepalend voor de richting van de koers op de langere termijn. De bovenste trendlijn teken je over de high van eind 2017, helemaal door naar de toppen van 2019 en 2020. De onderste trendlijn begint in de zomer van 2017 en loopt through de bodem van eind 2018 door naar de bodem van de coronacrash van 2020.

Klik op de grafiek om te vergroten

Vooral de laatste weken is het echt spannend, en daarom zoomen we een flink stuk in op de grafiek. Hieronder zie je de koersbewegingen van de afgelopen maanden, elke candle op de grafiek stelt vier uur voor. De lijnen op de grafiek zijn hetzelfde.

De afgelopen weken is bitcoin een paar keer uit de grote oranje trendlijn gebroken, maar van een definitieve uitbraak is helaas nog geen sprake.

Over de toppen van juni tot en met nu kun je ook een andere trendlijn tekenen, deze zie je in het blauw. Deze blauwe trendlijn blijkt een hardnekkige weerstand, vier keer op rij lukt het bitcoin niet om uit te breken.

Onze verwachtingen van de bitcoin koers

Wat gaat de koers de komende dagen doen? Alle ogen zijn gericht op de twee trendlijnen. Maar voor de korte termijn is de blauwe trendlijn het belangrijkst. In de grafiek hieronder hebben we de langere trendlijn daarom weggehaald.

Bullish

Lukt het bitcoin om door de blauwe trendlijn te breken? Dan is 10.430 greenback (9.250 euro) een sterke weerstand, dit is de hoogste prijs van de afgelopen maanden.

Bearish

Slaagt bitcoin in de komende dagen er niet in om boven de trendlijn uit te komen, dan is 9.00zero greenback (7.981 euro) de eerstvolgende ondersteuning. Deze prijs zie je op de grafiek aan de oranje lijn. Zakt de koers ook daaronder, dan is eight.600 greenback (7.628 euro) een belangrijke steun om in de gaten te houden. Sinds mei is de koers nog niet onder deze waarde gekomen.

About Tom Greenly

Check Also

Stock Market End Game Will Crash Bitcoin

Shut up of clear bitcoin signal standing on golden digital floor surrounding by wire community. …

Leaked Data Outs Bitcoin Investment Company as Scam: Founders Deny the Allegations

A South African group calling itself “Nameless ZA” has revealed contemporary data that seemingly helps …

bbw sex