Bitcoin: Minder volatiel dan ruwe olie – BNR Nieuws

Een verslag over crypto van Bloomberg verwacht dat binnenkort de barrière van $10.000 wordt genomen. Het baseert zich daarbij onder meer op een vergelijking met andere financiële waarden.

Bitcoin: Minder volatiel dan ruwe olie

BNR

De volatiliteit van Bitcoin, meestal genoemd als een van de grootste bezwaren, is de laatste tijd minder groot dan die van ruwe olie. Dus als je om die reden Bitcoin uitsluit, moet je olie ook uitsluiten en dat zullen weinig economen en financiële consultants willen doen. Ze komen ook met het verhaal dat je vooral van cryptoliefhebbers hoort, dat Bitcoin zich gaat gedragen als een digitaal soort goud. Dat moet nog steeds blijken, de grafiek waarmee Bloomberg dat onderbouwt is niet erg overtuigend.

Koersverloop

Ze wijzen ook op de overeenkomst van het koersverloop van nu met dan van vier jaar geleden. En heel concreet noemen ze de activiteiten van het beleggingsfonds Grayscale, dat op dit second op grote schaal bitcoins opkoopt. Grayscale heeft de laatste anderhalve maand meer dan 50.000 bitcoins ingeslagen, zo’n duizend per dag, en heeft er nu zo’n 400.000 – 2 procent van de wereldvoorraad.

Beluister ook | Onderzoeksraad der Dingen | Het geheim van de verdwenen bitcoins

Als Grayscale nu koopt, zal het pas winst nemen als het die heeft. Maar bovenal noemt Bloomberg ze als voorbeeld en als trendsetter. Ze zijn niet de enige. Bloomberg houdt het erop dat de grens van 10.000 dit jaar nog genomen wordt en houdt zelfs een all time excessive van 20.000 greenback voor mogelijk, als de pattern van 2016 phrase aangehouden -zeggen ze er voorzichtig bij.

Bitcoin Australia

Australiërs kunnen inmiddels voor bitcoins betalen op het postkantoor. Finest een raar bericht: je kunt er nu bitcoins kopen bij een postagentschap, leek het, maar zo is het niet. Het is een samenwerking tussen het postbedrijf en de change Bitcoin Australia, en het behelst: on-line bitcoins bestellen op bitcoin.com.au, daar ook on-line je identiteit verifiëren en dan naar het fysieke postkantoor om de betaling te doen.

Beluister ook | ‘Geldcreatie is als een piramidespel’

Op three.500 postagentschappen is dat nu mogelijk. Maar welk probleem dat oplost is onduidelijk: waarom zou iemand die Bitcoin wil hebben niet gewoon een on-line betaling kunnen doen? Of andersom, als je zo ouderwets bent dat je niet on-line betaalt, waarom zou je dan in Bitcoin geïnteresseerd zijn?

Intussen lijkt PayPal ook te gaan meedoen met een bitcoin-aanbod, meldt Coindesk voor het weekend. PayPal zou van plan zijn binnen drie maanden zijn klanten de mogelijkheid te bieden Bitcoin te kopen en te bewaren. Het is meer dan een gerucht, Coindesk zegt zich te baseren op drie bronnen. En het klopt ook met het wervingsbeleid van PayPal, dat start dit jaar nog acht vacatures had voor crypto-programmeurs. Een van de concurrenten van PayPal op de markt voor betalingen, Sq., heeft al een bitcoin-aanbod, dus het is ook logisch dat PayPal daar iets tegenover stelt.

In de Cryptocast

In de eerstkomende editie van de Cryptocast is Edin Mujagic, monetair econoom en hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer, bekend als criticus van het beleid van de meeste zo niet alle centrale banken.. Donderdagmiddag 2 juli is de podcast on-line beschikbaar.

Alle afleveringen van de Cryptocast zijn te beluisteren through bnr.nl/cryptocast, de BNR app, BNR.nl of je favoriete podcast app.

About Tom Greenly

Check Also

A Guide to Authentication Methods (Infographic)

Stolen passwords and weak passwords are chargeable for over 80% of safety breaches in 2018, …

American Economist Stephen Roach: ‘U.S. Dollar in the Early Stages of Sharp Decent’

American economist and former chairman of Morgan Stanley Asia, Stephen Roach stated on Sunday that …

bbw sex