Meer dan 60% bitcoins staan al jaar stil, net als voor de koersstijging in 2017 – BTC Nieuws

Volgens gegevens van Glassnode is 61,33 procent van het circulerende aanbod van bitcoin al een jaar niet in beweging geweest. Dit topt net het vorige report van 61,28 procent dat werd gevestigd op 15 januari 2016. De bitcoin koers was toen 362 greenback.

Je zou kunnen stellen… dat het een onbewogen jaar is voor bitcoin.

Herhaling van stappen

De laatste keer dat het er zo’n groot proportion bitcoins zo lang onbewogen bleef, was het startsein voor een heuse koersexplosie met als hoogtepunt 20.000 greenback. Hoewel, misschien is het wel wat overdreven om 19 januari 2016 als startsein te markeren. Het duurde alsnog een jaar vanaf dat second voordat bitcoin zijn all time excessive van 1.120 greenback zou overtreffen. Dat zie je in de grafiek hierboven, de prijs is de grijze lijn.

Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan kan het nog wel even duren voordat het impact van dit feitje leidt tot een onmiddellijke prijsexplosie.

Door dit soort statistieken is het leuk om ook wat verder in het verleden te kijken. In bitcoins vroege dagen, ging de bitcoin koers met issue 29 omhoog binnen vijf maanden nadat 29,22 procent van alle bitcoins al een jaar stil stonden.

Maar wat betekent het voor de markt dat deze bitcoins zo lang huge staan? Er is in ieder geval minder verkoopdruk op de beurzen. Je ziet vaak dat munten naar exchanges worden verstuurd om te verhandelen of te verkopen wanneer de omloopsnelheid van bitcoin hoog is. Het merendeel van de markt acht de tijd (lees de koers) nog niet rijp om hun bitcoins weg te doen.

Als je echt op zoek bent naar een positief signaal, dan kun je dit koppelen aan het koopgedrag van Grayscale Investments. Zij kopen meer bitcoins dan de miners kunnen produceren en dit zou goed moeten zijn voor de koers van bitcoin.

Toch lijkt er maar weinig te gebeuren met de koers. Sinds mei beweegt bitcoin zich tussen 9.000 en 10.000 greenback. Hieronder zie je de gemiddelde beweeglijkheid van de koers over 30 dagen, het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen is 2,18 procent en van de afgelopen 60 dagen is three,14 procent.

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin Drops 5% To Start The Week

Bitcoin towards the background of greenback payments. alternate bitcoin for . fall of bitcoin. getty …

Publicly Listed Energy Firm Equinor Exploits Gas Flaring in North Dakota to Mine Bitcoin

Only in the near past, the agency Arcane Analysis just lately revealed quite a lot …

bbw sex