Mensen vinden de prijs van bitcoin interessanter dan de techniek – BTC Nieuws

Er is een meme onder bitcoinhouders en die luidt als volgt: ‘Im in it for the expertise.’ Het is niet voor niets een meme, de meesten hebben bitcoin omdat ze zich alleen zorgen maken over de prijs van digitale activa en deze verhandelen voor winst.

Ontsnappen aan slecht beleid

Het oorspronkelijke idea van Bitcoin, geboren tijdens de financiële disaster van 2008, was om het op te nemen tegen de conventionele financiële sector. Het doel van de mysterieuze maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, was het creëren van een alternatief voor mensen die willen ontsnappen aan slecht monetair beleid.

En deze functie is vooral related nu centrale banken en overheden weer grote bedrijven redden. Op dit second zien we steeds vaker de boodschap dat bitcoin kopen een vorm van vreedzaam protest is.

Binance’s Changpeng Zhao is een voorstander van deze ideologie. Maar Ethereum oprichter Vitalik Buterin zegt dat de mogelijkheden van cryptocurrency verder gaan dan financiële hervormingen. Buterin stelt dat de komst van blockchain kan leiden tot veel meer macht voor de burgers van de wereld. Hij zegt dat het zwaartepunt moet liggen bij dat bitcoin en andere cryptocurrency niet aan censuur doen.

Prijs boven alles

Maar zoals de titel wellicht al verraadde, de meeste aandacht en interesse gaat uit naar prijsspeculatie. Een populaire crypto analist komt met een ongemakkelijke waarheid (althans in zijn ogen).

‘De onuitgesproken waarheid over Bitcoin. Iedereen heeft een prijs. De enige reden waarom je dit bezit is om het te verkopen voor meer US dan waarvoor je het gekocht hebt. Als je echt tegen het systeem bent, zou je onverschillig zijn tegenover de prijs, omdat je je niet bekommert om de waardering van de greenback.’

Chimpzoo (en anderen) beamen dit:

‘Kan het daar niet mee oneens zijn. Minstens 99% van de mensen in crypto geven meer om de prijs dan wat anders, en daar hoor ik ook bij.’

Uiteindelijk zijn de meeste mensen bezorgd over het eindresultaat. Geld is de grootste motivator en de interesse in bitcoin zal misschien altijd draaien om het vermogen om winst te maken en te groeien in waarde. Maar zoals veel reacties op die tweet ook laten weten, de huidige dominante rekeneenheid is de greenback, maar het gaat eigenlijk om de toename van koopkracht.

Als bitcoin zijn grip op de wereld wil versterken en een veelgebruikt instrument wil worden, dan is het logisch dat de prijs één van de grootste drijfveren is. Maar op de lange termijn kunnen alleen de protocollen en waardevolle use instances ervoor zorgen dat bitcoin een duurzaam succes wordt.

About Tom Greenly

Check Also

EU to Launch Comprehensive Crypto Regulation by 2024: Report

The European Union is planning to implement complete cryptocurrency regulation by 2024, two EU reviews …

Bitcoin is About to Tap a “Do or Die” Level; Will Bulls Break It?

Bitcoin’s worth motion has been considerably stagnant as of late, with the promoting stress discovered …

bbw sex