Derde verdachte Ethereum transactie: meer dan 2 miljoen dollar transactiekosten – BTC Nieuws

Afgelopen donderdag vond er een derde verdachte Ethereum transactie plaats. Een persoon verstuurde three.221 ether (762.821 dollar) voor 2.310 ether aan transactiekosten. Dat is ruim een half miljoen dollar. Wie doet dit? En is er opzet in het spel? Op web wordt er volop gespeculeerd over de bijzondere transacties.

Hieronder kan je de transactie in kwestie zien. De screenshot is afkomstig van Etherscan:

Verschillen met eerste transacties

In tegenstelling tot de vorige twee verdachte transacties, heeft deze transactie een hogere waarde dan de vergoeding zelf. Daarnaast komt deze transactie van een ander adres. Het adres krijgt op Etherscan het label MiningPoolHub: Previous Deal with 7. Dit adres verstuurt vaak kleinere transacties naar steeds dezelfde ontvanger. Het gaat dan om bedragen tussen de zero,0005 en zero,29 ether.

Is de pockets gehackt?

Op sociale media speculeert de crypto-gemeenschap erop los. Dovey Wan is mede-oprichter van Primitive Ventures. Volgens haar zijn de transacties geen fouten:

“WOW. Alweer een abnormale ETH-transactie met meer dan 2.000 ETH als vergoeding, na de vorige twee incidenten met elk meer dan 10.000 ETH vergoeding. Dit is GEEN bug, maar meer een BOODSCHAP. Een wilde gok is dat it een trade/pockets/dienst is die wordt gekidnapt door hackers.”

Veel inkomende transacties, weinig uitgaand

Het ontvangende adres van de afgelopen transactie bevatte de afgelopen drie jaar meer dan 2.000 transacties, waarbij vooral kleine hoeveelheden ether werden gestuurd. De enige uitgaande transactie was van twee jaar geleden, tijdens de EOS token sale.

Het adres heeft het afgelopen jaar ten minste vier transacties ontvangen met duizenden aan transactiekosten.

Volgens Twitteraar Frank Topbottom kan het niet anders dat MiningPoolHub is gehackt. Zelf geeft Mining Pool Hub aan dat het een oud ontvangstadres is en dat het adres is verplaatst naar het andere adres.

Wat is er nu echt aan de hand? Dat is nog steeds niet duidelijk, maar spannend is het verhaal in ieder geval wel.

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin jaagt op grens van $13.000, Ethereum bijna voorbij $400! – Cryptonews Netherland

Bitcoin-prijs verrekende boven het niveau van $12.000 en steeg zelfs boven het niveau van $12.800 …

Investeerders richten zich weer op de Bitcoin – slecht voor alts – Newsbit.nl

De Bitcoin buying and selling dominantie heeft zijn hoogste punt in drie jaar bereikt. Waarom …

bbw sex