Scam Sony Playstation 5 levert 12.000 euro in bitcoin op – BTC Nieuws

YouTube staat vol scams, de meeste werken voor geen meter. Maar deze rip-off heeft 1,four bitcoin opgehaald, wat ongeveer 12.000 euro is. De video beloofde een livestream occasion te zijn met informatie over de nog uit te komen Playstation 5.

Klassieke oplichterspraktijk

De stream werd gehost door het YouTube-kanaal PlayStation Stay, ze beloofden 5.000 bitcoins weg te geven, maar dan moet je wel eerst geld sturen. Het is een klassieke oplichterij, die al jaren voorkomt op YouTube, Twitter en andere sociale mediaplatformen.

“Om deel te nemen stuur je tussen zero,1 BTC en 20 BTC  en we sturen je onmiddellijk zero,2 BTC naar 40 BTC terug naar het adres waarvan je het hebt gestuurd”, beweerde de neppe onthullingsvideo van het evenement, wat overduidelijk een leugen was.

Echte beelden van Sony

Het kanaal gebruikte een video-opname van een langverwachte onthulling van de Sony PlayStation 5.  Deze video-onthulling was op dat second 10 uur oud en werd eerst door Sony uitgezonden. In de twee uur dat de video on-line stond (voordat YouTube de video verwijderde), keken er ongeveer 100.000 mensen naar.

Het behoorde ook tot de high zes van de video’s in de zoekresultaten voor “ps5 reveal trailers” op YouTube, terwijl het kanaal zelf zo’n 233.000 abonnees had. Benieuwd hoeveel abonnees hiervan gekocht zijn. Op dit second is het kanaal nog steeds operationeel, en is dezelfde video weer geüpload. Schaamteloos.

Gezien het aantal abonnees dat het kanaal heeft, kunnen de oplichters of al maanden bezig zijn, of ze hebben de abonnees through zogenaamde farms gekocht.

Bitcoins zijn verstuurd

Aan het start van de “Sony Playstation 5 Sport Reveal Occasion (PS5) Stay Presentation” had het BTC-adres van de imitator geen bitcoin. Tegen de tijd dat de video is verwijderd voor het schenden van de Neighborhood Tips van YouTube, ontving het adres 1,four bitcoin. Het is echter mogelijk dat de oplichters deze bitcoins zelf naar het account stuurden om te laten lijken alsof anderen hetzelfde doen.

De oplichters hebben er wel veel aan gedaan om betrouwbaar over te komen. Zo hebben ze het bitcoin ontvangstadres gepersonaliseerd door er Sony in te verwerken. Normaal zien adressen eruit als een reeks willekeurige alfanumerieke cijfers, begon deze met 1Sony. Het aanmaken van aangepaste adressen is moeilijk, je moet willekeurig blockchainadressen blijven aanmaken tot je geluk hebt. Of koop je het van iemand anders die het werk al gedaan heeft.

De les van vandaag: geloof niet in get fast wealthy schemes. Niemand geeft je zomaar geld.

 

 

About Tom Greenly

Check Also

Chainlink Rejected At Key Mathematical Level, But Geometry Points To Upside

Chainlink is the most effective performing crypto asset of the highest ten cryptocurrencies by market …

$250 Trillion in Assets Looking for Ideal Store of Value: A Bull Case for Bitcoin

The CEO of Nasdaq-listed billion-dollar firm Microstrategy has made a robust bull case for bitcoin. …

bbw sex