Bitcoin indicator die stijging van 2.757 procent voorspelde kleurt groen – BTC Nieuws

Bitcoin heeft de laatste maand moeite om door 10.000 greenback te breken. Maar volgens analist Eric Thies kan dat binnenkort zomaar voorbij zijn. Hij baseert zich op de Chaikin Cash Move (CMF) indicator.

Positieve ontwikkelingen op lange termijn

Eric ‘Parabolic’ Thies laat op zijn Twitter account de bitcoin maandgrafiek in zien. De CMF-indicator beweegt langzaam maar zeker omhoog. Als dit zo door blijft gaan, bereikt de indicator hetzelfde niveau als in 2016, aan de vooravond van de grote bull run naar 20.000 greenback.

De CMF-indicator laat de sterkte of zwakte van de markt zien. Boven de zero betekent een sterke markt, onder de zero een zwakke markt. De CMF kijkt daarbij naar de candles op de grafiek. Is de sluitingsprijs dichtbij het hoogste punt, dan krijgt de CMF een hogere waarde. Is de sluitingsprijs dichter bij het laagste punt, dan krijgt het een lagere waarde.

De laatste keer dat de CMF-indicator boven de zero uit steeg, was in september 2016, toen bitcoin ongeveer 700 greenback waard was. Daarna steeg de koers met 2.757 procent naar 20.000 greenback in 2017. Thies op Twitter: “De maandelijkse CMF laat zien dat het slimme geld naar de markt toestroomt. Wanneer de CMF boven de zero uitkomt, is dat een heel bullish teken.”

Ook andere indicator is positief

Thies kijkt ook naar de Stochastic Relative Energy Indicator (SRSI). Een hele mond vol, maar dit is een indexcijfer tussen de zero en de 100 die het momentum van de markt weergeeft. Deze laat nu een bullish kruising zien. “Elke keer dat dit gebeurt, zorgde dit voor een koersstijging van keer drie,” vertelt Eric Thies op Twitter.

Niet iedereen reageert overigens even positief op Twitter. Volgens sommigen maakt bitcoin eerst een beweging naar 5.000 greenback voordat de koers naar grotere hoogtes stijgt.

Wat gaat de koers van bitcoin doen? Houd hier de dwell bitcoin prijs in de gaten en mis niks!

About Tom Greenly

Check Also

New Bitcoin bull run? Whales and institutions accumulating, data shows

As the worth of Bitcoin (BTC) breaks previous $11,100 on Sep. 19, whale actions and …

How a Spoof Turned Into a Media Hype About Bitcoin Cash

An nameless Bitcoin Cash (BCH) supporter says he intentionally began a spoof which efficiently baited …

bbw sex