De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Veiligheid eerst! – Crypto Insiders

Zowel op gebied van traden als het veilig opslaan van je cash bestaan er altijd various gevaren. Zo wil je misschien niet altijd je munten op een pockets hebben staan. Bij heftige schommelingen is het zo minder makkelijk te kopen of te verkopen. Hierdoor kiezen veel mensen ervoor om (een deel) op één van de vele cryptocurrency exchanges te parkeren. Zo is er snel in te spelen op koersbewegingen en is het zelfs mogelijk om vooraf orders te plaatsen.

Hier zit natuurlijk ook een keerzijde aan. Criminelen zijn altijd opzoek naar manieren om jou van je zo geliefde digitale munten te scheiden. Het is goed om je dit regelmatig te realiseren en de veiligheidsmaatregelen zo goed mogelijk te hanteren. Enkele ideas om iets meer voorzorgsmaatregelen te treffen:

  • Dubbelcheck altijd de web site van het undertaking. Dit klinkt misschien heel suf, maar web sites worden een-op-een nagemaakt. Hierbij is enkel een kleine afwijking in de URL (het adres van de web site) aangebracht. Op deze manier vul jij je inloggegevens in op de web site van mogelijke criminelen en loggen zij in op de echte exchanges onder jouw naam.
  • Hanteer tweefactorauthenticatie (2FA). Hopelijk heeft het gros van jullie hier al van gehoord en gebruiken jullie dit op de dag van vandaag. Bij het hanteren van tweefactorauthenticatie vul je niet alleen je gebruikersnaam en wachtwoord in, maar ook een further code. Deze further code krijg je op je telefoon binnen of bijvoorbeeld through een app die de codes elke 30 seconde ververst. Mocht je e-mail bijvoorbeeld gehackt worden, dan kunnen kwaadwillenden niet simpelweg op bij een trade klikken op “wachtwoord vergeten”, en op deze toegang krijgen tot je tegoeden.
  • Klik niet altijd zomaar elke hyperlink aan die je toegestuurd krijgt. Ik meen dat deze manier van oplichting op dit second iets minder voorkomt, maar nog steeds actief is! Achter de hyperlink zit niet het filmpje/bestand dat jij denkt te ontvangen. Een script installeert vliegensvlug een programma op je apparaat waarbij meegekeken wordt en wachtwoorden gestolen worden.

Door 2FA breng je een further beveiligingslaag aan in je account.

Je denkt wellicht, dit gaat mij niet gebeuren! Echter, als de koers van bitcoin bijvoorbeeld keihard naar beneden of omhoog gaat en je in paniek snel wilt handelen, is een verkeerde hyperlink al snel gebruikt en een typefout al snel gemaakt.

De koers van bitcoin

– Advertentie –Koop tot 1000 euro aan bitcoin zonder commissie bij Bitvavo!

Security first geldt ook voor het handelen hebben we gisteren kunnen zien. In onze omgeving voor members meldde ik gisteren al dat ik persoonlijk bijna alles heb verkocht omdat ik het niet vertrouwde. Die spikes steeds naar die $10.000, die steeds rejected werden, en bearish divergences (negatieve afwijkingen) op hogere tijdframes maakten het niet beter. En voor ik mijn deel goed en wel verkocht had begon bitcoin met schudden aan de increase.

Op momenten dat bitcoin zo hapert tegen een weerstand is het altijd verstandig een stapje terug te doen. Mocht vanaf de $9.800 de $10.000 worden gebroken dan koop ik een retest. Dan is de pattern duidelijk en mis je vaak maar zo’n four% tot 5%. Anderzijds is het risico van blijven zitten dat je ineens tegen -7% aanloopt en met altcoins waar mogelijk nog aanzienlijk meer.

Afbeelding 1: three-dagelijkse bitcoin grafiek op cryptocurrency trade Coinbase

Op dit second lijkt het erop dat de $9.000 geen weken stand kan gaan houden en de eerste zone van interesse ligt op dit second rond de $eight.200. Als we daar nog steeds weinig bullish signalen zien is het opletten geblazen rond de $7.400-zone. Voor nu lijkt een retest van de $9.500 in de maak en wellicht wel richting de $9.700; hier zal deze naar alle waarschijnlijkheid stranden en verder naar beneden breken.

Aan de bovenzijde liggen natuurlijk various weerstanden, maar op dit second is de $10.000 de belangrijkste voor iedereen die nog bullish is. Bij het breken hiervan zullen we vlot het groene vlak in bovenstaande afbeelding gaan bereiken. Of dat echter de komende maanden nog haalbaar is zullen we moeten afwachten.

Meer van mij lezen, zien en horen? Be part of dan als member en ontvang koersvideo’s, technische analyses, uitleg, buying and selling indicators en meer! De eerste 30 dagen probeer je free of charge uit.

About Tom Greenly

Check Also

How Hackers Exploited Twitter’s VPN Problems, Obtained God Mode and Took Over Accounts

An investigation by the New York State Division of Monetary Providers has revealed how the …

This Metric Shows Bitcoin is Ultra-Bullish Despite Waning Momentum

Bitcoin’s value has seen waning momentum over the previous couple of days, with the promoting …

bbw sex