Deze institutionele indicator is bearish voor de bitcoin koers » Crypto Insiders – Crypto Insiders

Door John van Meer (De Bitcoin Marketing consultant)

De koers zit sinds de crash van 12 maart in een enorme uptrend, maar is opnieuw afgewezen bij de $10.500-weerstand. Hieronder bespreek ik hoe we kunnen zien dat de grote marktspelers zich hebben gepositioneerd in anticipatie van een potentiële verdere koersdaling.

In figuur 1 zie je in het bovenste blok de koers van bitcoin en het blok daaronder zien we de dedication of merchants (COT) indicator. Deze indicator vertelt of de trader-groep netto brief zit of lengthy in hun langere termijn posities. Boven de zero is netto lengthy, onder de zero is netto brief.

deze_institutionele_indicator_is_bearish_voor_de_koers_van_bitcoin_btc_grafiek

Figuur 1: COT-indicator laat zien dat de institutionele merchants netto meer brief-positie hebben ingenomen sinds de laatste afwijzing bij $10.500.

– Advertentie –Koop tot 1000 euro aan bitcoin zonder commissie bij Bitvavo!

Er zijn drie dealer-groepen: 

  • Retail – kleinere merchants met kleine posities
  • Professionele merchants – merchants met grotere posities
  • Instituten – hedgefondsen, grote instituten en vermogensbeheerders met grote posities

In het bovenste blok zien we dat er een grote weerstand zit bij de $10.500 waar de koers ook vorige week voor een derde keer is afgewezen, zie de drie rode pijlen.

In het blok daaronder is te zien, bij de verticale rode lijnen, dat voor en tijdens elke afwijzing bij de $10.500 de institutionele merchants hun brief-positie vergrootten en dat de koers daarna (verder) corrigeerde. We zien dat nu opnieuw. De koers is afgewezen bij de $10.500 en de institutionele merchants hebben hun shortposities vergroot. Wat dit meer kracht bij zet is wat de kleinere commerce-groepen doen.

De kleine merchants zijn namelijk meer lengthy gegaan. En we weten dat de meerderheid en het “dumb cash” het juist vaak bij het verkeerde eind heeft. 

Dit duidt er wellicht op dat we de komende tijd een correctie kunnen verwachten. $10.500 is namelijk een sterke weerstand en de grote partijen positioneren zich op een koersdaling. Daarbij is sterke help te vinden op $eight.100, $7.700 en $6.800.

De Bitcoin Marketing consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek te informeren over het investeren en handelen in cryptocurrencies door middel van workshops, webinars en on-line video cursussen. De nieuwste cursus is de on-line commerce cursus waarmee je de grafieken leert lezen en instruments gebruiken om een succesvolle dealer te kunnen worden!

About Tom Greenly

Check Also

Kan de Bitcoin de $20.000 bereiken in 2020? – Newsbit.nl

De Bitcoin heeft het grootste deel van september tussen de $10.000 en $11.000 gehangen. Maar …

Crypto Exchange Binance Blacklisted by Russia’s Telecom Censorship Agency

Russia’s telecom regulator Roskomnadzor has added Binance, the world’s largest crypto change, to the record …

bbw sex