Analist van Bloomberg denkt dat de bitcoin dit jaar nog naar $20.000 kan – Goldman Sachs is een stuk pessimistischer – Business Insider

De bitcoin is klaar om dit jaar een flinke sprong te maken, denkt een analist van financieel databureau Bloomberg. De cryptomunt kan optimaal profiteren van de coronacrisis.

De analist van Bloomberg voorspelt dat een niveau rond de 20.000 greenback haalbaar is, een verdubbeling van de huidige waarde.

Zakenbank Goldman Sachs ziet het somberder in voor de bitcoin. De cryptomunt schommelt nog steeds flink op en neer en de waarde is niet gebaseerd op iets meetbaars.

Stijgt de bitcoin tot internet zulke grote hoogten als SpaceX-astronauten Douglas Hurley en Bob Behnken? Analist Mike McGlone van financieel databureau Bloomberg is in een current rapport zeer optimistisch over de kansen van de belangrijkste cryptomunt ter wereld.

McGlone verwacht dat de bitcoin dit jaar nog een waarde van 20.000 greenback kan bereiken, een ruime verdubbeling ten opzichte van het huidige niveau. Dat zou een terugkeer naar de recordstanden van eind 2017 betekenen toen de cryptokoorts hele volksstammen in z’n greep had.

De Bloomberg-analist denkt dat de bitcoin in een uitstekende positie verkeert om te profiteren van de coronacrisis. En wel om drie redenen.

Ideale cocktail van omstandigheden voor een prijsexplosie van de bitcoin

Ten eerste is de historische coronadip op de aandelenmarkten niet overgeslagen naar de cryptowereld. De bitcoin zakte in maart kortstondig naar een niveau rond de 5.000 greenback, maar veerde sterk terug. Volgens Coinmarketcap.com is een bitcoin nu zo’n 9.830 greenback waard.

Lees ook op Business Insider

Ten tweede neemt de digitalisering versneld toe door de uitbraak van het coronavirus. Papieren geld is steeds meer op z’n retour. “Bitcoin is de standaard cryptomunt en is in toenemende mate een digitale versie van goud”, schrijft McGlone.

Tot slot blijven centrale banken geld in de economie pompen, waardoor inflatie op de loer ligt. Volgens de analist van Bloomberg is goud, maar ook bitcoin een veilige haven waarin beleggers tijdelijk hun vermogen kunnen parkeren.

Tel daarbij op dat digitale valuta steeds geaccepteerder zijn en dat het mogelijk is om bitcoins te verhandelen zonder ze te bezitten by way of futures-contracten, en je hebt de ideale cocktail van omstandigheden voor een prijsexplosie van de bitcoin. Denkt McGlone althans.

Goldman Sachs is een stuk pessimistischer over de bitcoin

Zakenbank Goldman Sachs voorspelt een totaal andere toekomst voor de bitcoin. Analisten Jason Furman en Jan Hatzius vinden de cryptomunt “geen goede investering”, zeiden ze eind mei in een presentatie. Daarvoor noemden ze vijf redenen.

  • Bitcoin levert geen regelmatige inkomsten op zoals obligaties.
  • Bitcoin levert niet direct meer op als de wereldeconomie aantrekt.
  • De waarde van de bitcoin blijft sterk op en neer schommelen, ook tijdens de coronacrisis. Op 12 maart verloor de cryptomunt in een dag 37 procent van zijn waarde.
  • De bitcoinkoers is niet gebaseerd op een onderliggende waarde. Het is wat de gek ervoor geeft. Vanuit het oogpunt van risicospreiding is bitcoin daarom niet betrouwbaar.
  • Er zijn geen aanwijzingen dat bitcoin een veilige haven is tegen inflatie.

Cryptofans wijzen er vaak op dat bitcoins schaars zijn, internet als goud. Het maximale aantal dat ooit in omloop zal zijn is gelimiteerd op 21 miljoen stuks. Daardoor zal de bitcoin alleen maar in waarde toenemen.

Dat kan wel zijn, zegt Goldman Sachs, maar naast de bitcoin zijn er nog duizenden andere cryptomunten. Van schaarste is dus geen sprake. Bovendien zijn drie van de zes grootste digitale munten nagenoeg klonen van elkaar: bitcoin, bitcoin money en bitcoin SV.

Daar komt bij dat de bitcoin nog steeds een geliefd betaalmiddel is in het criminele circuit. Hackers die computer systems gijzelen met ransomware eisen vaak een betaling in de digitale munt. Bovendien is de bitcoin populair om illegale spullen te kopen op het darkish internet.

De infrastructuur van bitcoin is tot slot nog niet volwassen genoeg, vinden de Goldman Sachs-analisten. Diefstal komt nog regelmatig voor op handelsplatform. Kortom: de prijsexplosie die Bloomberg voorspelt, daar gelooft Goldman niet in.

Lees meer over cryptomunten en blockchain:


About Tom Greenly

Check Also

Filecoin Founder Accuses Justin Sun of Spreading Lies About FIL Tokens as Fresh Dumping Allegations Emerge

Juan Benet, a founder at Filecoin, is attacking Justin Sun for spreading utterly false accusations …

Chainlink Could Follow Bitcoin and Go Parabolic if It Breaks One Key Level

Chainlink and different altcoins have been severely underperforming Bitcoin all through the previous few days, …

bbw sex