Prijs van 10.000 dollar voor bitcoin bleek onhoudbaar, technische analyse – BTC Nieuws

De bitcoin koers slaagde er niet om van 10.000 dollar een nieuwe steunzone te maken. De snelle stijging werd binnen een kwartier te niet gedaan door een nog snellere daling. Hierdoor werd gistermiddag voor meer dan 102 miljoen dollar aan longposities geliquideerd op BitMEX.

Bitcoin crasht binnen enkele minuten

Hieronder zie je hoe laborious en abrupt die daling was. Om 16:45 leek er geen vuiltje aan de lucht en was bitcoin nog 10.134 dollar waard. Binnen een kwartier daalde bitcoin naar 9.429 dollar, een daling van 7 procent! Dit soort schommelingen zie je eigenlijk alleen bij crypto.

Tussen hebzucht en angst

De web site Aternative houdt een concern and greed meter bij. Heerst er angst of hebzucht op de markt? Voor de daling gisteren sloeg de wijzer uit naar greed, dit is vaak een negatief teken voor de koers. Maar weinigen konden voorspellen dat de bitcoin koers zo snel en zo laborious zou dalen.

Nik Patel, auteur van An Altcoin Dealer’s Handbook, deelde een overzicht van de laagste prijzen op de verschillende beurzen. Dit lag allemaal tussen de 9.150 en 9.320 dollar, behalve op BitMEX. Hier werden voor meer dan 102 miljoen longposities geliquideerd, waardoor bitcoin daalde naar eight.600 dollar.

Meerdere volgers reageerders op deze tweet door BitMEX een rip-off te noemen.

Er is hoop op herstel

De ondergrens van een stijgend parallel kanaal, die begon op de befaamde zwarte donderdag van 12 maart, lijkt een steilere daling te hebben voorkomen.

Als deze barrière stand houdt, kan de prijsgeschiedenis van de afgelopen drie maanden zich herhalen. Bitcoin zou dan ondersteuning moeten kunnen vinden op 12.500 dollar.

Gekleurd telraam

We kijken ook even naar de Fibonacci indicator. De Fibonacci-ratio’s worden in de technische analyse gebruikt om potentiële assist and resistance zones weer te geven. Op deze zones (hieronder weergegeven in alle kleuren van de regenboog) kan een koers dus weer een omkeer maken. Doordat veel partijen dezelfde zones gebruiken om orders te plaatsen wordt dit impact versterkt.

Op foundation van Fibonacci kun je stellen dat de koers nog in hetzelfde kanaal tussen 9.100 en 10.500 dollar beweegt. Bitcoin moet uit het grijze kanaal breken om op de korte termijn meer duidelijkheid te geven over welke richting we op gaan.  Zakken we nar het lichtblauwe gebied dan is het bullish sentiment voor de korte termijn niet houdbaar, en kunnen we een daling richting eight.200 dollar verwachten. Zakt de koers zelfs hier doorheen, dan is de volgende echte ondersteuning rond de 7.000 dollar.

Maar dat is een negatieve interpretatie van de koers. Er is ook een andere mogelijkheid, namelijk dat we aan de bovenkant van het grijze gebied uitbreken. De grens die moet worden overwonnen is 10.500 dollar en dan bevindt de koers zich in de donkerblauwe zone. De bovengrens van deze zone ligt vlak onder 14.000 dollar, en als de koers die grens kan testen, dan heeft bitcoin zijn hoogste waarde van dit jaar behaald.

Rode stippen zetten

Er zijn verschillende modellen om de koers te interpreteren. Een populaire is het inventory-to-move mannequin. In dit artikel leggen we niet uit wat dit mannequin inhoudt, daarvoor hebben we deze explainer geschreven. Een anonieme analist die van zijn on-line leven geniet onder het pseudoniem PlanB, heeft dit mannequin ontwikkeld en kwam start deze week met een replace.

Hij zegt dat er een nieuwe rode punt toegevoegd is. Er wordt verondersteld dat dit het start is van de volgende prijscyclus die 18 maanden kan duren. Volgens het mannequin kan de koers voor 2021 groeien naar 100.000 dollar.

About Tom Greenly

Check Also

COVID-19 made Bitcoin more appealing to investors

A survey by Grayscale Investments signifies that the COVID-19 pandemic has elevated investor urge for …

Singapore’s Biggest Bank Reportedly Plans Bitcoin Trading—How Would BTC React?

DBS Bank Ltd is seeking to provide help for Bitcoin because it seems to capitalize on …

bbw sex