Bitcoin: leidt 3de halving nog tot recordkoers? – CryptoClan

In aanloop naar de Bitcoin-halving tuimelden de deskundigen over elkaar heen om te roepen hoe laborious de koers van de Bitcoin zou stijgen. Inmiddels zijn we ruim 2 weken na halving en stijgen de koersen veel minder laborious dan velen hadden gehoopt (en misschien wel verwacht). Daardoor rijst de vraag of de BTC nog wel op recordkoers ligt. Wij gingen op zoek naar een antwoord.

TIP!

Cryptobeurs: Bitvavo [NL]

Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!

Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Present Much less

Hoe heeft de Bitcoin na de derde halving gepresteerd?

Laten we eerst eens kijken naar de recente resultaten. In ons maandoverzicht van maandag zagen we dat de Bitcoin (BTC) in absolute zin in mei niet bijzonder presteerde. Ook na de halving lijkt de koersontwikkeling wisselvallig. Vanaf 12 mei noteerden we 9 verlieslatende en 11 winstgevende dagen in mei. Als we de koers bekijken vanaf de dag voor de halving (waarmee de halving dus maximaal ingeprijsd is) tot eind mei heeft de Bitcoin een rendement van 12,75% laten zien.

Hoe verhoudt zich dat tot de halving van 2016?

De voorgaande, tweede, halving vond plaats op 9 juli 2016. Vanaf de dag na havling kende de BTC toen over 20 dagen 10 verlieslatende dagen en 10 winstgevende dagen. Het rendement over dezelfde periode, wederom gemeten vanaf de de dag voor halving, was toen met – 1,21% zelfs negatief.

Hoe verliep de eerste Bitcoin halving?

28 november 2012 gaat bij historici op het lijstje van Bitcoin-feestdagen, need toen vond de eerste halving plaats. De Bitcoin was toen $ 12,35 waard, dus we spreken met recht van andere tijden. Toch analyseren we deze cijfers op dezelfde wijze. Vanaf de dag na halving telde de BTC toen 9 verlieslatende en 11 winstgevende dagen. Het rendement bedroeg toen, wederom gemeten vanaf de dag vóór halving, 9,02%. Je ziet alle cijfers in onderstaande grafiek, die wij baseerden op de cijfers van BuyBitcoinWorldwide.com.

Wat kunnen we tot nu toe concluderen over de BTC-halving?

Allereerst is de koers natuurlijk onnoemelijk gestegen (van $ 12,35 op de dag van halving in 2012 naar $ eight.857,06 op de dag van de derde halving in 2020). Daarbij valt op dat het aantal verlies- en winstdagen elkaar weinig ontloopt. Wel valt op dat de BTC bij deze halving veel beter presteert dan bij de eerdere halvings. Wanneer we dit combineren met de wetenschap van het koersverloop na de eerste twee halvings, waarbij we elke keer na ongeveer 1,5 jaar een ‘all time excessive’ konden noteren biedt dit hoop.

NIEUW

Ledger Nano Wallets

Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium pockets

Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium pockets Present Much less

De derde halving is namelijk, ondanks de vlakke koers, de meest positief verlopen halving van de Bitcoin tot nu toe. Dit gegeven gecombineerd met de moeilijke marktomstandigheden als gevolg van het Coronavirus maakt dat ik er juist nu alle vertrouwen in heb dat er weer een ‘all time excessive’ in het verschiet ligt. Hoe de Bitcoin vandaag presteert zie je in onderstaand overzicht.

<noframes>Sorry, this <a href=”https://bitvavo.com/?a=instance” goal=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>Bitvavo</a> widget is just not supported by your browser.</noframes>

Volg CryptoClan op Fb


About Tom Greenly

Check Also

New Bitcoin bull run? Whales and institutions accumulating, data shows

As the worth of Bitcoin (BTC) breaks previous $11,100 on Sep. 19, whale actions and …

How a Spoof Turned Into a Media Hype About Bitcoin Cash

An nameless Bitcoin Cash (BCH) supporter says he intentionally began a spoof which efficiently baited …

bbw sex