Bitcoin kreeg harde klap door coronacrisis, toch blijven Noord-Hollanders investeren – Medemblik Actueel


De wereldeconomie is in rep en roer door de coronacrisis. De koersen van olie, goud en aandelen gleden in maart allemaal weg en ook bitcoin werd meegetrokken waardoor de  waarde ver weg zakte. Inmiddels zijn we bijna drie maanden verder en is bitcoin met liefst 120% gestegen.

Heeft deze bewegelijkheid van de koers invloed op het vertrouwen van Noord-Holland in bitcoin en andere digitale valuta? Cryptocurrency bedrijf BLOX ondervroeg 1370 Nederlanders, en wat blijkt? Ondervraagden uit Noord-Holland zijn positiever dan de relaxation van Nederland.

Noord-Holland  positiever dan relaxation van Nederland

Ondanks dat de koers exhausting omlaag ging om vervolgens weer te herstellen, is het vertrouwen van de Noord-Hollanders in cryptomunten gelijk of zelfs groter geworden. Daarmee is het vertrouwen van Friezen bijzonder te noemen, in de relaxation van het land is dit vooral gelijk gebleven. Slechts 31% zegt minder vertrouwen te hebben in bitcoin doordat de koers zo op en neer gaat.

Liever bitcoin dan andere digitale munten 

Dit komt niet als een verrassing, maar van alle cryptomunten geniet bitcoin het meeste vertrouwen onder de Noord-Hollanders.  Bijna 70% van de ondervraagden zegt een voorkeur te hebben voor bitcoin ten opzichte van de duizenden andere digitale munten. Maar gemiddeld genomen is dat vertrouwen wel lager dan in de relaxation van het land. De prime drie wordt in Noord-Holland aangevuld door de cryptomunten Ethereum (45%) en XRP (20%). Als je de percentages optelt, dan kom je uit op een getal hoger dan 100%. Dat komt doordat ondervraagden meerdere antwoorden mochten aanvinken.

Kopen voor de lange termijn

Veel investeerders met cryptocurrency kijken naar de toekomst. Het grootste gedeelte (63%) van de ondervraagden zegt dat ze digitale munten kopen voor de lange termijn, van minimaal three jaar. Een minder groot deel (34%) zegt binnen een termijn van drie jaar winst uit hun investering te willen halen. Slechts three% van de Noord-Hollanders gebruiken bitcoins en andere digitale valuta om diensten en goederen af te nemen.

De meeste Noord-Hollanders die bitcoin hebben zijn man en jong. Gemiddeld tussen de 26 en 35 jaar. Dat is jonger dan in de relaxation van Nederland.

About Tom Greenly

Check Also

COVID-19 made Bitcoin more appealing to investors

A survey by Grayscale Investments signifies that the COVID-19 pandemic has elevated investor urge for …

Singapore’s Biggest Bank Reportedly Plans Bitcoin Trading—How Would BTC React?

DBS Bank Ltd is seeking to provide help for Bitcoin because it seems to capitalize on …